FC Emmen gaat nieuwe werknemers scouten!

Emmen – Een uniek project: “Emmen aan het werk”. FC Emmen scout werknemers voor het bedrijfsleven!

prachtig één-tweetje

Betaald voetbalclub FC Emmen gaat nieuwe werknemers scouten voor het bedrijfsleven in de regio! Een unieke samenwerking tussen eredivisieclub FC Emmen en leerwerkbedrijf Menso. Een prachtig één-tweetje. De maatschappelijke stichting van FC Emmen, Naoberschap United, en Menso (voorheen onderdeel Sociale Zaken gemeente Emmen) slaan de handen ineen.

Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen doet samen met wethouder Raymond Wanders op maandag 1 april de aftrap van dit project; ”Emmen aan het werk”. De eerste groep van 22 kandidaten gaat op trainingskamp.

diverse vacatures

Basisspeler Christiaan Zondag, namens Menso:
“FC Emmen heeft een hele grote sponsorgroep, meer dan 600 bedrijven. Veel van deze bedrijven komen handjes te kort en zoeken nieuwe werknemers. Menso heeft die versterkingen voor hun team in huis! We hebben de sponsorgroep van FC Emmen benaderd om een één- tweetje met ze maken, hetgeen heeft geresulteerd in diverse vacatures. En om even in voetbaltermen te blijven, we hebben onder de zeer gemotiveerde deelnemers spitsen met een neusje voor de goal, we hebben waterdragers en we hebben ook noeste verdedigers.

Onze kandidaten zijn maximaal 3-6 maanden voor een bedrijf beschikbaar tegen een aantrekkelijk tarief. Waarbij het voor de kandidaat ook lonend is om daadwerkelijk aan het werk te gaan. Na deze 3-6 maanden meelopen binnen het bedrijf hopen we natuurlijk dat de werkgever ze bij gebleken geschiktheid maar al te graag op wil stellen als basisspeler in zijn eigen team!”

Trainingskamp

Henk Eising, vicevoorzitter van Naoberschap United: “Er is op dit moment een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Bedrijven staan te springen om extra handjes! Handjes die er zijn in de vorm van werkzoekenden (bijstandsgerechtigden), maar waarbij je eerst een klein steuntje in de rug moet geven. Dat gaan wij dan ook samen doen. 100 werkzoekenden gaan in groepen van 20-25 personen, net als een echte betaald voetbalclub, op een heus trainingskamp.

FC Emmen assistent-trainer Bas Sibum en oud handbalbondcoach Harrie Weerman gaan een aantal weken sportief met ze aan de slag, om ze een betere basisconditie te geven. Maar net als bij een echt voetbalteam houden we ook tactische besprekingen, leren we ze nieuwe vaardigheden aan en we geven beroepenvoorlichting. Kortom, we stomen ze tijdens een kort trainingskamp klaar voor de arbeidsmarkt”.

Vrij toegang

FC Emmen, Naoberschap United en Menso Emmen NV nodigen u van harte uit voor de aftrap van dit unieke project op 1 april om 10 uur (met nadruk; het betreft geen 1 april grap). Locatie: Sportpark Drenthina, Oude Roswinkelerweg 112 te Emmen. Inloop vanaf 9.30 uur.

Voor meer informatie:
Christiaan Zondag 06-52490346 of Henk Eising 06-50505097

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)