Geldfeest: Jongeren leren om bewust met geld om te gaan

Regio – De ‘Week van het geld’ is bedoeld om jongeren te leren om bewust met geld om te gaan. Geldfeest werd landelijk van 25 t/m 29 maart gehouden. De gemeente Emmen deed afgelopen woensdag 27 maart actief mee!

Landelijke Week van het Geld

Maar liefst 770 kinderen van in totaal 37 groepen 8 basisschool en derde klassen voortgezet onderwijs namen woensdag deel aan het Geldfeest in Emmen. Via een quiz, workshop en game leren ze bewust omgaan met geld. De gemeente organiseerde deze dag in de landelijke Week van het Geld, samen met Sedna, Stichting Knip, de Rabobank, ABN AMRO, Dabar, Confidio, Houkes, Veen en Veste en diverse scholen uit de gemeente Emmen.

omgaan met geld

Uit onderzoek van Nibud blijkt dat het belangrijk is dat mensen in hun jeugd al bewust omgaan met geld. Wethouder Raymond Wanders: ‘Dat jongeren leren omgaan met geld is belangrijk voor nu en later. Het lijkt ver weg, maar als de jongeren 18 jaar zijn moeten zij zelf al van alles regelen. En veel kosten komen maandelijks terug, zoals een ziektekostenverzekering. Met dit Geldfeest willen we jongeren op weg helpen naar een financieel gezonde start. Dit past ook in onze strijd tegen armoede in onze gemeente.”

Quiz, workshop en game

Voor de vierde keer deed de gemeente actief mee met de Week van het Geld door het organiseren van een evenement voor jongeren. Dit jaar voor het eerst in de vorm van een Geldfeest. Tijdens de ‘Ren je Rot’ quiz, kregen kinderen vragen over actuele onderdelen als zakgeld en hun bankpas. De jongeren leerden tijdens de workshop over verleiding van reclame en hoe dat in de praktijk wordt gebruikt. Bij de ‘serious game Re-Conomy’ waren zij ondernemer. Door samen te werken en zo goed mogelijk hun geld in te zetten, probeerden zij zo veel mogelijk winst te behalen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!