Gekleurd Grijs in actie: De Toverlantaarn in Museumcafé Collectie Brands

Nieuw-Dordrecht – In het kader van ‘Gekleurd Grijs in actie’ worden er gedurende de maand april in heel Drenthe allerlei activiteiten speciaal voor senioren georganiseerd. Zo ook in Museum Collectie Brands.

Toverlantaarn

Ook bij Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht kunt u terecht voor de actie Gekleurd Grijs. Voor deze gelegenheid hebben wij onze toverlantaarn van zolder gehaald. Een prachtig apparaat met een tot de verbeelding sprekende naam. Wat de toverlantaarn doet, is dat het met behulp van een lichtbron en een lens een afbeelding van een glasplaatje op een scherm projecteert. De voorloper dus van de filmprojector en het hedendaagse YouTube.

Lezing en workshop Toverlantaarn

Op zaterdag 6 en 13 april verzorgen wij een lezing over de historie van de toverlantaarn alsook een demonstratie met toverlantaarnvertelling aan de hand van een bekend sprookje. Aansluitend kunt u tijdens een workshop zelf aan de slag om een windlicht in de stijl van de glasplaten van de toverlantaarn te maken. Een leuke activiteit waarbij ook uw kleinkinderen van harte welkom zijn.

Aanmelden

Voor deze activiteit dient u zich vooraf aan te melden door te mailen naar: activiteitmcb@gmail.com. Uw aanmelding is voltooid wanneer u van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen. Beschikt u niet over internet, dan kunt u tijdens openingstijden bellen naar 0591-393400. De entreeprijs bedraagt €10,- per persoon voor volwassenen en €2,50 voor kleinkinderen. U kunt op de dag zelf bij de receptie betalen.

Wat: Gekleurd Grijs in actie: De Toverlantaarn
Wanneer: zaterdagen 6 en 13 april, 13.30 – 16.30 uur
Waar: Museumcafé Collectie Brands

Museum Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht
T: 0591-393400
E: activiteitmcb@gmail.com
W: www.collectie-brands.nl

Openingstijden:
Maandag gesloten
Di t/m vr 11:00 – 17:00 uur
Za en zo 13:00 – 17:00 uur

error: De inhoud van deze website is beschermd !!