Briljanten echtpaar Hans en Annie van der Weide nog bijzonder actief

Klazienaveen – Het briljanten echtpaar Hans (86) en Annie van der Weide (83) zijn precies vandaag, woensdag 27 maart, 65 jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt. Feest in huize van der Weide in Klazienaveen.

Hans en Annie van der Weide wonen intussen al weer negentien jaar met veel plezier in De Molenhoek, een appartementencomplex van Domesta. Hans (86) en de 83-jarige Annie zijn vandaag, woensdag 27 maart liefst 65 jaar getrouwd. Een goede reden voor burgemeester Eric van Oosterhout om  op deze ochtend een bezoekje af te leggen.vd-Weide-65jaar_MSL0403web

Noodwoning

Hans is een echte Klazienavener, en Annie is een geboren Weiteveense. In de eerste tijd van hun huwelijk woonde het stel in Weiteveen bij de ouders van Annie in huis, om een tijd later een een noodwoning te kopen in Weiteveen. Na zes jaar in de noodwoning te hebben doorgebracht, verhuisden Hans en Annie naar Klazienaveen.

Dieren

In de periode erop in Klazienaveen hield het echtpaar veel dieren thuis, honden, kanaries en veel postduiven. Hans: „Ik dacht niet zonder de duiven te kunnen, maar intussen zijn ze weg en mis ik ze niet meer”.

Hans werkte in het veen, ook veel in Duitsland, en later in de plantsoendienst van de gemeente Emmen. Annie daarentegen hielp op haar beurt mensen thuis met het huishouden. Iets wat zij tot op haar 76-jarige leeftijd vol heeft gehouden.

Annie houdt nog altijd graag winkelen en Hans houdt van vissen, vooral in het Van Echtenskanaal.  Annie: „en ik mag dan graag even komen kijken”. Maar ook kom je het stel regelmatig met hun tweeën  in het centrum van Klazienaveen tegen. Allebei kijken ze met plezier terug op de vele vakanties die ze hielden, en als zij zich wat vervelen pakken wij het plakboek met de vakantiefoto’s. Ooit begonnen we in een tent, maar onze laatste verre vakanties gingen per vliegtuig naar Gran Canaria en Mallorca. Dat was echt geweldig!vd-Weide-65jaar_MSL0406web

Dansen

En niet te vergeten, Hans en Annie zijn jarenlang lid geweest van dansvereniging ‘De Swingers’ in Zwartemeer. Nog steeds zijn ze alle twee nog erg actief en als ze thuis zijn, kijkt Hans graag naar de TV en Annie mag erg graag lezen in een mooi boek. Zo komt er ook geen onenigheid over de afstandsbediening van dat ‘ding’. En vandaag, is de burgemeester op bezoek geweest, en dan mag een feestelijk stukje gebak niet ontbreken!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!