Wegafsluiting bij St Henricus basisschool vanwege het Street-Wise evenement

Klazienaveen – Vanwege het evenement Street-Wise wordt de Jhr. M.W.C. de Jongestraat te Klazienaveen nabij de St. Henricus basisschool op maandag 1 april gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

gedeeltelijk in beide richtingen

De wegbeheerder van de Gemeente Emmen maakt bekend dat Jhr. M.W.C. de Jongestraat te Klazienaveen waaraan o.a. de St. Henricusschool is gevestigd, op maandag 1 april 2019 van 7.30 t/m 13.00 uur gedeeltelijk in beide richtingen wordt afgesloten voor het verkeer.Street-Wise-2019-0104

Street-Wise

Street-Wise is een verkeersprogramma voor basisschool kinderen. Het Street-Wiseprogramma leert de kinderen om goed en verantwoord om te gaan met verkeerssituaties door middel van praktijkoefeningen. Het programma is bovendien voor ouders en scholen een belangrijke hulp bij het verkeersvaardig maken van de kinderen.

Street-Wise bestaat uit vier onderdelen

‘Toet toet’ voor groep 1 en 2; hierin staat de (gevaar) herkenning van verkeersgeluiden en het oefenen van oversteken centraal. Ook het belang en het gebruik van het kinderzitje en autogordel komen aan bod. Bij de jongste kinderen wordt het programma uitgevoerd door de eigen vertrouwde leerkracht. De ANWB brengt de materialen op de dag van uitvoering mee.

‘Blik en klik’ voor groep 3 en 4; de kinderen leren hoe ze veilig kunnen oversteken. Ook oefenen ze met het dragen van een gordel in een spannende gele elektro-auto.

‘Hallo auto’ voor groep 5 en 6; dit onderdeel leert kinderen over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook de gordel komt in deze les aan bod.

‘Trapvaardig’ voor groep 7 en 8; hiermee oefenen kinderen hun praktische fietsvaardigheid. Ze fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op.

praktijk nagebootst

Een team van enthousiaste, professioneel opgeleide instructeurs voert het programma uit. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen als elektro- en lesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten en opblaasbare auto’s wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Voor de groepen 3 tot en met 8 wordt een iCheckbox geleverd. De leerkracht kan daarmee zelf een simpele maar doelmatige, indicatieve oogmeting uitvoeren. De iCheck is speciaal voor ANWB Streetwise ontwikkeld door Het Huis Opticiens.

Meer informatie kunt u hier vinden.

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)