Actie ‘Een Schoon Bargerveen en Weiteveen’ toch gelukt

Weiteveen – De actie ‘Een Schoon Bargerveen en Weiteveen’ is dankzij de organisator en enkele kennissen van hem toch nog gelukt. Een aantal personen die zich wel aangemeld hadden, lieten helaas verstek gaan!

Een Schoon Bargerveen en Weiteveen

Volgens de organisator Jeffrey Strijker werd er zondag 24 maart om 10.00 uur in de ochtend afgesproken bij het verzamelpunt de parkeerplaats tussen de Schaapskooi en het restaurant Wollegras. bargerveen-schoonmaak-2019-2

Helaas kwamen de mensen die zich hadden opgegeven (6 aangemelde deelnemers) niet opdagen! Erg jammer, vindt de organisator van het goede initiatief! Gelukkig kwamen  wel de buren van de organisator en de echtgenote van de schaapsherder hem helpen. bargerveen-schoonmaak-2019-4Maar ook zijn vriendin nam toch ook weer een vriendin mee, zodat er alsnog een 6-tal mensen actief Strijker meehielpen bij zijn initiatief. De schoonmaakploeg splitste zich vervolgens op in twee groepjes en gingen aan de slag met hun actie ‘Een Schoon Bargerveen en Weiteveen’.

van bouwplastic tot condooms

De vreemdste voorwerpen en zwerfafval werd er aangetroffen, van condooms tot héél veel bouwplastic. Tijdens hun speurtocht naar het aanwezige zwerfafval werd er toch ook wel genoten van het prachtige stukje natuur wat Weiteveen en omliggende dorpen rijk is.

grote hoeveelheid zwerfafval

Mede dankzij de prima weersomstandigheden, was het gezellig en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Na twee uurtjes zwerfafval verzamelen kwam de actiegroep natuurschoonmakers terug op de afgesproken ontmoetingsplaats. Hier werd het kleine groepje vervolgens door de echtgenote van de schaapsherder uitgenodigd voor een heerlijk en welverdiend drankje in de kantine van de Schaapskooi.

Strijker: ‘Bent u nu ook nieuwsgierig geworden naar de hoeveelheid zwerfafval die deze kleine actiegroep in slechts twee uurtjes verzameld heeft? Op de hieronder geplaatste foto staat een onvoorstelbare grote hoeveelheid zwerfafval!’bargerveen-schoonmaak-2019-3

Jeffrey Strijker: ‘Zo zie je maar weer wat deze kleine bijdrage van slechts een paar vrijwilligers aan resultaat aan onze geweldige mooie natuur opbrengt! En wij als mens zijnde moeten ons schamen dat dit soort actie’s nodig zijn.’ ‘Eigenlijk moet het vanzelf sprekend zijn dat we onze troep opruimen en niet zomaar overal laten rondslingeren’, vervolgt Strijker.