Eucharistieviering in Weiteveen tijdens 100-jarig jubileum parochie

Weiteveen – In Weiteveen wordt op zaterdag 11 mei een eucharistieviering tijdens het 100-jarig jubileum gehouden. Plaats van samenkomst de is de R.K. begraafplaats in het dorp.

Tabernakel

Zaterdag 11 mei is er om 18.00 uur een eucharistieviering op de R.K. begraafplaats in Weiteveen. Tijdens het 100-jarig bestaan van de R.K. parochie  O.L.V. Koningin van de Vrede wordt met deze eucharistieviering herdacht dat in 1925 het Tabernakel gestolen werd uit de R.K. kerk in Weiteveen. tabernakel-processie-1925_Weiteveen-(36)webtabernakel-processie-1925_Weiteveen-(30)webDeze werd enige tijd later teruggevonden in het veen. Nu is op de vind-locatie van destijds een begraafplaats en heeft het Tabernakel er een plekje gekregen. tabernakel-processie-1925_Weiteveen-(42)bewweb

Jubileum

Om het jubileum wat extra luister bij te zetten is er ook een deels in Weiteveen opgenomen film gemaakt. In deze film, waarin meerdere dorpsgenoten acteren,  worden de gebeurtenissen nagespeeld. Deze film zal tijdens de jubileumfestiviteiten worden vertoond.

(Foto’s: archief Henk Lambers)