Basisschoolleerlingen Middelkoop en De Planeet leveren flinke bijdrage op 62e Boomfeestdag

Klazienaveen – In het gehele land wordt vandaag, woensdag 13 maart, de Nationale 62e Boomfeestdag gevierd. Basisschoolleerlingen van de Middelkoop en De Planeet leverden vandaag in Klazienaveen aan de Leeuw hun bijdrage.

62e Boomfeestdag in gemeente Emmen

Op woensdag 13 maart wordt in ons land de nationale 62e Boomfeestdag gevierd. Zo ook in de gemeente Emmen. De Leeuw, een nieuwe straat in de in 2018 opgeleverde woonwijk, heeft vanaf vandaag een echte bomenrij, mede dankzij de inzet van de basisschoolleerlingen.

samen met de wethouder

Na een kort openingswoordje door de wethouder van de gemeente Emmen, René van der Weide, gingen de circa 30 leerlingen van OBS De Planeet en de Pastoor Middelkoopschool samen met de wethouder de eerste boom aan de Leeuw planten. Boomfeestdag 62e 2019 03

onstuimig weer
Boomfeestdag 62e 2019 08
Er werd ook een herdenkingsbordje onthuld bij de eerste boom.

Hierna gingen de leerlingen, ondanks het bijzonder onstuimige weer, onder begeleiding van de leerkrachten en het hoveniersbedrijf zelf aan slag met het planten van bomen. Hiermee leveren ze een flinke bijdrage aan de Nationale 62e Boomfeestdag. Nadien werden er door de leerlingen nog vogelhuisjes en vleermuiskasten opgehangen in de directe omgeving van de basisscholen in Klazienaveen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!