The Dutch Boys voor aantal optredens terug op het podium

Klazienaveen/Zwartemeer – De originele bezetting van de The Dutch Boys komt voor een aantal optredens terug op het podium. Organisator Eddy Mensink van het Mega Piraten Festijn is dolblij!

Eddy Mensink uit Mariënberg, de organisator van het Mega Piraten Festijn, is er dolblij mee. Hij is tenslotte een aantal jaren bezig geweest om de drie heren te strikken. En het is gelukt!

Douwe Buiter

Na de hit Boer Harms veranderde een tijd alles in goud bij The Dutch Boys. De ene hit volgde op de andere. Van America en Olde Pekela tot Heb jij mien zwien ook zien, van Geert mien Belgisch peerd tot Ik zal nooit meer dronken wezen. In 1988 stopte zanger Henk de Roo ermee en werd vervangen door Douwe Buiter, bekend van de Black Lake en muziekopnamestudio.

Officieel nooit gestopt

Slechts een luttele 5 jaar later moest accordeonist Cor Maatje vanwege een nek- en schouderblessure afhaken. Drummer Jans Hoogeveen en Douwe Buiter gingen daarna nog een periode samen nog verder. Maar nadien bleven grote landelijke successen uit. Drummer Jans Hoogeveen: ,,Formeel gezien bestaan The Dutch Boys nog steeds, want we zijn nooit officieel gestopt.’’

Hoogeveen zegt het ‘best heel spannend’ te vinden om weer in originele bezetting op te gaan treden voor publiek. ,,Al heel lang vragen mensen hierom. Steeds hebben we de boot afgehouden, maar op een gegeven moment was er geen houden meer aan. Zeker niet nadat we vorig jaar samen even op het podium stonden bij privéfeestjes van Cor en mij. Daarvan werden filmpjes gemaakt en die verschenen op internet.’’

Jans Hoogeveen geeft aan, dat pas na goed overleg met Douwe Buiter, de opvolger van zanger Henk de Roo, is besloten om een serie korte optredens in de originele bezetting te gaan doen. “Ik heb er zin in” zegt Hoogeveen.

(Bron: DvhN.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!