Geert en Bertha van der Giezen-Horstman vieren hun 60 jarig huwelijk

Klazienaveen – Geert en Bertha van der Giezen-Horstman vieren vandaag 31 januari 2019 hun 60-jarig huwelijk. Het is vandaag feest aan de Molenwijk oz. in Klazienaveen!

‘bie de Brugge’

Geert en Bertha hebben elkaar gevonden ‘bie de Brugge’ zoals ze het in Klazienaveen zeggen, en dat terwijl ze allebei afkomstig zijn uit Zwartemeer. Na een korte verkeringstijd werd er getrouwd, en woonden ze eerst in Zwartemeer. Een paar jaar later verhuisde het stel naar Klazienaveen, waar ze nu alweer 33 jaar wonen.

“Geert kon altied zo verrekte hard fietsen”

Geert van der Giezen was altijd al een sportief persoon. Keeper bij voetbalvereniging Vriendentrouw op de zaterdag, en zondags keeper bij handbalvereniging Hurry-Up. Berthe: “Geert kon ook altied zo verrekte hard fietsen”. Hij kon het dan ook niet laten om met de WSV Emmen regelmatig de 200 km toertocht te rijden.

Gewerkt heeft Geert bij vele werkgevers: in het veen, tuinbouw, de ENKA en een aantal jaren bij het Esso tankstation van Lanting op Klazienaveen. Bertha daarentegen werkte in de beginjaren bij de Heemaf in Zwartemeer. Daarna een aantal jaren in de tuinbouw met de Fresia’s. Toen er kinderen kwamen nam zij de huishoudelijke taken voor haar rekening. Maar Bertha had daarnaast ook nog een hobby: handwerken! Geert daarnaast, houdt van vissen en puzzelen.

 gemeente Emmen

Trots zijn ze op de felicitatiebrief van het koningshuis, om even later als wethouder Guido Rink arriveerde en hen namens de gemeente Emmen een kopie van de originele trouwakte ingelijst en wel aanbood, toch ook wel een beetje onder de indruk waren. Daarnaast mochten ze ook een prachtig fotoboek met veel (lucht)foto’s in ontvangst nemen.brief-webFam-van-der-Giezen-_6313

Vanavond is er een klein feestje in huiselijke kring met hun 3 kinderen, 5 kleinkinderen en een achterkleinkind. Om de feestelijke gebeurtenis wat extra luister bij te zetten, gaan ze over een paar dagen met elkaar uit eten, een echt gezellig familie etentje!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!