De Triangel winnaar kindermenu 2.0

Emmer-Compascuum –  Samen aan de slag voor gezonder uit eten! De kinderen van groep 3 en 4 van CBS de Triangel uit Emmer-Compascuum zijn winnaar kindermenu 2.0.

Vrijdag 11 januari reikte wethouder Robert Kleine een cheque uit voor het winnende recept van de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. In oktober tijdens de Dutch Agri Food week ging de kookwedstrijd van start.

Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden basisscholen uit om een lekker, regionaal én een gezond kindermenu te bedenken, en om die vervolgens op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

groep 3 en 4 van CBS de Triangel

Het winnende recept is bedacht door kinderen van groep 3 en 4 van CBS de Triangel uit Emmer-Compascuum. Het recept heet ’’ De lekkere wok groenten!’. Volgens chef-kok Rob Pijpstra van Center Parcs Parc Sandur: “Een mooi assortiment aan groenten van de boer uit de streek en een gezonde samenstelling aan producten.

Het wokken zorgt voor een mooie smaak aan de groenten en de puree is lekker aards en smeuïg in de mond. Dit samen met de zuren van de tomatensaus wat perfect is bij de wok groenten. De kipfilet zorgt samen met de groene doperwten voor een ruim genoeg aan eiwit. Kortom; creatief en veelzijdig. Alle producten kan ik in de regio halen bij de boer en het is vooral gezond. Het menu is duidelijk en werkbaar”.

Lekker, regionaal en gezond

Eind december 2018 beoordeelde de vakjury in de gemeente Emmen, bestaande uit wethouder Robert Kleine, chef-kok Rob Pijpstra en JOGG regisseur Vincent Mooi, de inzendingen. Zij hebben bepaald welk gerecht het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is. De scholen werden voor het einde van het jaar 2018 geïnformeerd door de JOGG regisseur. Het winnende recept komt op de kaart te staan van het deelnemende restaurant en de schoolklas wint een kookworkshop onder begeleiding van de chef-kok. Alle winnende gerechten van de Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek!

Kook toolkit

Alle basisscholen in Drenthe hebben in oktober een digitale toolkit ontvangen met daarin informatie en inspiratie om de leerlingen op weg te helpen om een gerecht te bedenken. Daar is flink gebruik van gemaakt. Op de Drentse basisscholen is de afgelopen periode proefgedraaid met koken en het bijstellen van smakelijke recepten.

Wethouder Kleine vindt het een fantastisch initiatief: “We zijn binnen de gemeente Emmen hard bezig om vooral de jongeren bewust te laten worden van een gezondere leefstijl. Een initiatief als Kindermenu 2.0 draagt op een creatieve wijze bij aan bewustwording. Waar komen gezonde producten vandaan en hoe kun je het smaakvol bereiden?”

error: De inhoud van deze website is beschermd !!