Nationale Tuinvogeltelling ook voor scholen!

Regio – In het weekend van 25, 26 en 27 januari is het weer tuinvogels tellen geblazen. De Vogelbescherming Nederland houdt in dat weekend namelijk weer de Nationale Tuinvogeltelling.

Iedereen kan meedoen

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste natuuronderzoek van Nederland, en na afloop leveren de resultaten de tuinvogel top 10 van Nederland op. Doet u ook mee?  Tel gedurende een half uur de vogels in uw tuin en geef het aantal en soort door via een speciale website van de Vogelbescherming. Iedereen kan meedoen!

Ook voor scholen

Doe ook met uw school mee aan de Nationale Tuinvogeltelling? Schoolgroepen en andere groepen (kinderdagverblijven, kinderboerderijen of NME-centra) kunnen vóór het weekend van de Tuinvogeltelling tellen. Kies een moment dat jullie zelf goed uitkomt. Vanaf vrijdag 25 januari 2019 kunnen de tellingen ingestuurd worden. Meer informatie vind u op: https://www.tuinvogeltelling.nl/voor-scholen

geen echte vogelkennis nodig

Het is niet nodig om alle vogels te kunnen herkennen, de Vogelbescherming helpt graag een handje mee met de speciale website www.tuinvogeltelling.nl.

Ook is er gratis een app te downloaden in de Google Playstore en in de App Store: ‘Tuinvogels’ van Vogelbescherming Nederland. Hier staan de verschillende soorten tuinvogels omschreven, met afbeelding en met geluid. Vogelbescherming is het hele weekend bereikbaar van 9 tot 17 uur voor alle vragen over de Nationale Tuinvogeltelling en tuinvogels. Deelnemers kunnen bellen met 030-6937700 of mailen naar info@vogelbescherming.nl.

Ook meetellen?

Op de site www.tuinvogeltelling.nl kan iedereen zich nu al inschrijven. De voorinschrijvers maken kans op mooie prijzen en krijgen bovendien wekelijks de beste tips en trucs om vogels naar de tuin te lokken.

Top 3 in 2018

Vorig jaar namen meer dan 55.000 mensen deel aan de Nationale Tuinvogeltelling. De top 3 bestond vorig jaar uit huismus, koolmees en pimpelmees. De Merel zoals op de foto stond vorig jaar op plaats 5.