Reparatie bodems Geert Vos Bad Erica volgens provincie noodzakelijk

Erica – De betonnen bodems van het Geert Vos Bad in Erica zijn dringend aan een nieuwe coatinglaag toe. E.e.a. is vastgesteld door de provincie Drenthe, afdeling Watertechniek.

Om de deuren van het Ericase Geert Vos Bad in het nieuwe seizoen te mogen openen, dienen de betonnen bodems volgens de provincie van een nieuwe coatinglaag voorzien te worden. De provincie Drenthe afdeling Watertechniek is verantwoordelijk voor het naleven van de zwembadkeuringen op het gebied van de Wet hygiëne en veiligheid.

onderhoudsstatus bekend

Het bestuur van het zwembad wist al geruime tijd dat de baden niet meer in een perfecte staat van onderhoud verkeerden, het beton van de baden is dan ook al heel wat jaren oud. En het is nog maar de vraag of dat coaten een oplossing is voor de lange termijn, en misschien zijn er alternatieven. Maar daar hangt dan ook een heel ander kostenplaatje aan vast. Het bestuur van het zwembad is druk doende één en ander uit te zoeken en de mogelijkheden met elkaar te vergelijken.

‘Willen we het zwembad in 2019 weer openen en voor de toekomst behouden voor Erica, dan zullen we nodige acties moeten ondernemen om de financiën hiervoor bij elkaar te krijgen, ‘ geeft een woordvoerder aan.

activiteiten en onderhoudswerkzaamheden

Binnenkort vindt de presentatie van de jaarcijfers en activiteiten van het Geert Vos Bad plaats. Er is bewust gekozen voor de vrijdagavond, 18 januari, vanaf 20.00 uur in ‘t Schienvat. Dit om de presentatie gelijktijdig te laten vallen met een avond voor de zwembad-sponsoren. Er zal een overzicht worden gegeven van activiteiten en onderhoudswerkzaamheden die reeds zijn uitgevoerd en werkzaamheden die nog in de planning staan.

Van de gemeente Emmen heeft het zwembad afgelopen jaar €100.000 mogen ontvangen om over de jaren 2018/2019 het zwembad te kunnen verduurzamen en om achterstallig onderhoud uit te kunnen voeren. Met de juiste maatregelen kunnen de energiekosten dan verminderd worden.

goed jaar

Het Geert Vos Bad kan heeft het afgelopen jaar 40.000 bezoekers mogen verwelkomen en heeft dus een geweldig goed jaar achter de rug. Dit heeft geresulteerd in een positief saldo. Het bestuur rekent erop dat vrijdag 18 januari weer veel belangstellenden aanwezig zullen zijn, mensen die mee willen denken en helpen, om het bad voor de toekomst te behouden.

(Bron: emmen.nu)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!