Gebruik mobieltje tijdens fietsen wordt bestraft met 230 euro boete

Klazienaveen – Begin het nieuwe jaar goed door ook als fietser zijnde tijdens je verkeersdeelname geen gebruik meer te gaan maken van je mobiele telefoon. Er komt, als het aan de minister ligt, een boete van 230 euro op het gebruik ervan te liggen.

230 euro boete

De minister -van Nieuwenhuizen- hoopt in het begin van dit nieuwe jaar de nieuwe wet er door te krijgen voor het verbod op het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets.

De minister reageert hiermee op een artikel dat vorige maand verscheen in de media, dat de kans klein bijzonder is dat de wet er door komt. De minister wil hier mee benadrukken dat deze wet er wel degelijk gaat komen. Zij hoopt dat het één van de komende weken door de 1e en 2e kamer komt. Hiermee wordt het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets strafbaar. De boete op dit vergrijp wordt vastgesteld op 230 euro geeft de minister aan.

ongevallen verminderen

De minister wil hiermee bereiken dat het aantal ongevallen van fietsers in het verkeer die een telefoon gebruiken, te verminderen. Veel fietsers raken soms zwaar gewond, of kunnen het soms niet eens meer na vertellen. Als bestuurder van een fiets geniet men nog steeds een beschermde status. Dit kan bijvoorbeeld  automobilisten diep in de problemen brengen. Dit wil de minister aanpakken, want nu draait de bestuurder van de auto voor een eventueel licht of zwaar ongeval op terwijl de tegenpartij eraan schuldig is.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!