Wereldlichtjesdag Klazienaveen zondagavond 9 december

Zondagavond 9 december 2018 wordt in Klazienaveen opnieuw een Wereldlichtjesdag georganiseerd. De organisatie ligt dit jaar in handen van Mirjam Klaver, José Rozema en Niek Rozema.

ter nagedachtenis

Ieder jaar wordt op de 2e zondag in december over de hele wereld Wereldlichtjesdag gehouden. Overal omstreeks de lokale tijd van 19.00 uur worden er kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoelang het geleden is. Sommigen herdenken een volwassen kind en anderen een heel jong kind. Er zijn mensen voor wie het verlies nog heel vers is en bij anderen is het soms al tientallen jaren geleden. De pijn en het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden de mensen die hierbij aanwezig zijn.

oude marktplein

Om  18.15 uur wordt er gestart vanaf het oude marktplein met een gezamenlijke wandeling naar de ingang van de Algemene Begraafplaats aan het van Echtenskanaal NZ.

Tijdens de wandeling vormen we met elkaar een lint van licht. Neem jij ook een lichtje mee? Mocht je niet mee kunnen of willen lopen, dan kun je ook rechtstreeks naar de ingang van de Algemene Begraafplaats gaan.

Iedereen is van harte welkom!

Wat: Wereldlichtjesdag
Waar: vertrek 18.15 u oude marktplein; of ingang Algemene Begraafplaats
Wanneer: Zondagavond 9 december 2018, 18.15 uur

error: De inhoud van deze website is beschermd !!