Zondag 25 november ‘Wintergasten in het Bargerveen’

Het Internationaal Natuurpark Veenland en Staatsbosbeheer organiseren op zondag 25 november een namiddagwandeling door het natuurgebied Bargerveen met als thema ‘Wintergasten in het Bargerveen’.

spannende excursie

Een pittige winterwandeling door de prachtige, schijnbaar geheel verlaten winternatuur van het Bargerveen. Maar schijn bedriegt! In de schemering komen vanuit alle windrichtingen diverse groepen vogels, waaronder vele spreeuwen en enkele tienduizenden ganzen, het gebied invliegen om te overnachten in het stille en veilige hoogveen.

Een spannende excursie, wel een beetje afhankelijk van het weer, maar zeker geschikt voor zowel jong als oud (ter info: voor kinderen jonger dan 5 jaar is het een zwaardere wandeling, dus minder geschikt)

vertrek

De excursie start zondagmiddag 25 november om 15.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk 83 oz. , 7894 AJ in Zwartemeer en duurt ongeveer 2,5 uur.

Kosten

De kosten zijn €4,= per persoon (kinderen tot 14 jaar gratis). Wel even aanmelden via e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel even naar + 31 (0) 6 531 99 389.

Tip:

Trek warme kleding aan, neem eventueel een verrekijker mee en trek stevige wandelschoenen aan. Meer informatie op  www.meetingnature.nl

(Foto: Arctische zwanen overnachtend in het natte veen (C)2018 meetingnature.nl))