36e Drenthe Loopfestijn terug naar de zaterdag!

Vanaf 1 december aanstaande kan er ingeschreven worden voor de 36e editie van het Drenthe Loopfestijn. Het Drenthe Loopfestijn 2019 vindt plaats op zaterdag 25 mei 2019.

Halve marathon, 10 kilometer, 4 Mijl en Kidsrun

Deelnemers kunnen deelnemen aan de halve marathon, 10 kilometer, 4 mijl en voor de jongste lopers wordt er een kidsrun georganiseerd. Vorig jaar, tijdens het jubileumjaar van het evenement, presenteerde de organisatie een nieuw parcours voor de halve marathon. In 2019 lopen deelnemers op de halve marathon weer het oude vertrouwde parcours van 2 rondes van 10 kilometer, met een extra ronde door het centrum om aan de exacte afstand van 21.1 kilometer te komen. Op www.drentheloopfestijn.nl staat een overzicht van alle parcours.

terug naar de zaterdag

Nadat het evenement jarenlang op zondag is georganiseerd heeft de organisatie vorig jaar besloten het evenement op zaterdagavond plaats te laten vinden. Ook de komende editie vindt plaats op zaterdagavond. De exacte starttijden zijn momenteel nog niet vastgesteld, hier wordt nog kritisch naar gekeken. Wel heeft de organisatie laten weten dat de 4 mijl, die vorig jaar om 20.30 uur startte, naar een vroeger tijdstip wordt verplaatst. De start en finish bevinden zich traditiegetrouw in het centrum van Klazienaveen.

Drenthe Wandelfestijn

Tevens wordt op 25 mei 2019 het Drenthe Wandelfestijn georganiseerd. Na het grote succes van afgelopen jaar wordt ook volgend jaar de dag afgesloten met een knalfeest, De Nacht van Klazienaveen.

Inschrijven

Inschrijven voor het Drenthe Loopfestijn 2019 kan vanaf 1 december via www.drentheloopfestijn.nl. De voorinschrijving sluit op zondag 5 mei 2019.