Uitpuilende Café De Nachdwacht tijdens boekpresentatie en tentoonstelling Zwartemeer

Een uitpuilende Café De Nachdwacht tijdens de boekpresentatie en de tentoonstelling in Zwartemeer zaterdagochtend. Bijzonder veel belangstellenden en genodigden hadden de moeite genomen om aanwezig te kunnen zijn.

prachtige expositie

Herman Lübbers Sr., die met zijn zoon Herman Jr. de samenstellers van het boek ‘Zwartemeer grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog’ zijn, en de Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer bestaand uit diverse actieve leden, waren s’morgens al in alle vroegte paraat.  Mede dankzij  leden van de Stichting Luchtoorlog Drenthe (SLO) is het een prachtige expositie geworden.
Lübbers Sr.: “We hadden wel gehoopt op een flinke belangstelling, maar deze opkomst slaat alles”, zei Herman terwijl hijzelf een laatste paar stoelen ergens tevoorschijn toverde.
Boekpresentatie Zwartemeer 2018Henri Wittendorp: “Normaal gesproken doen wij als stichting het opbouwen van de tentoonstelling al daags van te voren. Maar gisteravond was er nog een feest in de zaal van de Nachdwacht, en dus moesten wij allen vanmorgen vroeg uit de veren”. “Maar het is gelukt!” verteld Wittendorp.Boekpresentatie Zwartemeer 2
Zoals gebruikelijk is, wordt het eerste exemplaar meestal aan een eerste burger uitgereikt, ditmaal was de eer aan wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen die het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. Boekpresentatie Zwartemeer 2018

niet één boek meer….

Herman Lübbers vertelde enthousiast een aantal anekdotes en bleef maar vertellen… Wittendorp: “Herman, je moet niet alles gaan vertellen, straks verkoop je niet één boek meer…”  Dit leidde tot grote hilariteit in zaal. De tentoonstelling is vandaag nog tot 17.00 uur te bezoeken en morgen, zondag 18 november is vanaf 10.00 uur de achterzaal van café De Nachdwacht in Zwartemeer aan de Eemslandweg 88 geopend. De expositie is gratis toegankelijk.

verkoop boek

Het boek is voor iedereen verkrijgbaar ook tijdens de expositie voor een bedrag van €24,50. Na de expositie is het boek te verkrijgen bij de volgende winkels in de gemeente Emmen:

Bruna Klazienaveen en Emmen Centrum
Readshop Emmermeer
Readshop XL Emmen (voorheen Vermeer)
Primera Angelslo
Supermarkt Attent Barger-Compascuum
Supermarkt De Spar Zwartemeer
Kapsalon Mascha Zwartemeer

error: De inhoud van deze website is beschermd !!