Minder stembureaus in gemeente Emmen bij eerstvolgende verkiezingen

Er zullen bij de volgende verkiezingen minder stembureau’s in de gemeente Emmen beschikbaar zijn. Dit geldt bij de eerstvolgende landelijke, provinciale of gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Emmen.

voldoende stembureauleden

De gemeente heeft besloten om het aantal stembureaus in enkele dorpen en wijken in te perken, maar liefst 13 van de 79 stembureaus gaan verdwijnen. Volgens de gemeente zijn sommige locaties niet meer geschikt: ze worden of slecht bezocht of ze zijn moeilijk te vinden. Ook is het lastiger geworden om voldoende stembureauleden te krijgen. Dit komt mede door de strengere eisen waaraan stembureauleden dienen te voldoen.

13 stembureaus minder

Gemeentehuis Emmen en Basisschool de Lisdodde aan het Ganzenveld gaan van 2 naar 1 en in de wijk Bargeres en Noordbarge gaan 3 van de 8 dicht.
Ook in Emmermeer, Emmerhout, Angelslo sluiten een aantal stembureaus:
in Emmermeer is dat de St. Franciscusschool, een alternatief is OBS Emmermeer, en in Emmerhout de kantine van de sporthal, hiervan is het alternatief ‘Op Eigen Houtje’. In Angelslo kan er niet meer gestemd worden bij SBO Catamaran en de kantine van groentetuin Looackerhof. Deze laatste omdat het afgelegen pand lastig te vinden. Alternatieven zijn het wijkcentrum, Het Baken en Verpleegtehuis De Horst.

Nieuw-Weerdinge

Ook in de omliggende dorpen verdwijnen stembureaus, zoals in Nieuw-Weerdinge Zaal Heegen. Wel blijven basisschool De Koppel en dorpshuis De Badde.

Klazienaveen

In Klazienaveen worden buurthuis Ons Belang aan het Kruiwerk, en het gebouw achter de protestantse kerk niet meer ingericht als stembureau. Wel kan men bij basisschool De Spil en de gemeentewinkel terecht.

Erica

In Erica is de kantine van SC Erica niet meer beschikbaar en zal er  bijvoorbeeld bij de De Anbrenge gestemd kunnen gaan worden.

Nieuw-Amsterdam

In Nieuw-Amsterdam valt Basisschool De Bascule af, het meest dichtbijgelegen alternatief is dan Zorgcentrum Oldersheem.

Schoonebeek

Ook ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek verdwijnt als stembureau. Inwoners kunnen daar straks alleen nog bij de twee lokale verzorgingstehuizen terecht.

Ontzien

Stembureaus in het buitengebied worden ontzien, zoals bijvoorbeeld Klazienaveen-Noord. Iedereen moet wel kunnen blijven stemmen is de motivatie erbij. Onthouden een probleem? Op de stempas wordt sowieso het dichtstbij gelegen stembureau aangegeven.

(Bron: emmen.nu)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!