Zorgverzekering op Maat: Alleen betalen voor zorg die nodig is!

Zorgverzekering op Maat: een zorgverzekering aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte.  Alleen betalen voor zorg die nodig is!

Zorgverzekering op Maat

De gemeente Emmen vindt het belangrijk dat een zorgverzekering aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte. Dit noemen we een Zorgverzekering op Maat. Daarom biedt de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen ook dit jaar hulp en begeleiding bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Dit doet de gemeente Emmen samen met Poliswijzer.nl, onderdeel van de Bencom Group. Met een Zorgverzekering op Maat biedt de gemeente Emmen inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm begeleiding bij het invullen van de digitale zorgverzekeringvergelijker op www.poliswijzer.nl/emmen.

vanaf 14 november

Wethouder Raymond Wanders: “De vergelijker helpt inwoners van Emmen de zorgverzekering te vinden die past bij de eigen situatie. Daarnaast richt het programma zich op zorgaanbieders in de regio Emmen, kan men ervoor kiezen dat een medische keuring van te voren niet nodig is en is het programma te gebruiken op de computer, tablet of mobiel.” De vergelijker is vanaf 14 november beschikbaar.

Speciaal voor Emmen

Poliswijzer.nl ontwikkelde vorig jaar met gesloten beurs een speciale editie voor Emmen die door alle inwoners te gebruiken is. De onafhankelijke vergelijker richt zich op zorgaanbieders in de regio Emmen.

Zorgseizoen 2019

Vanaf 12 november zijn de nieuwe premies en voorwaarden voor 2019 bekend en kunnen inwoners overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Vanaf
14 november is de website www.poliswijzer.nl/emmen bijgewerkt en is mogelijk zorgverzekeringen te vergelijken. Het doorlopen van de vergelijker leidt tot een advies van een zorgverzekering die het beste past bij de persoonlijke situatie. Voor de inhoudelijke vragen staan medewerkers van Poliswijzer.nl paraat.

Raymond Wanders: “Voor inwoners organiseren wij inloopbijeenkomsten in verschillende buurthuizen. Vrijwilligers en medewerkers van Poliswijzer.nl bieden dan hulp bij het invullen van de vergelijker. Mooi dat we elkaar zo kunnen helpen!”

Bijzondere bijstand

Er zijn nog andere manieren waarop de gemeente Emmen mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten tegemoet komt. Zo is het mogelijk om een beroep te doen op de bijzondere bijstand voor bepaalde medische kosten. Vanuit de basisverzekering wordt voor bepaalde zorgkosten (bijv. hoortoestel) een eigen bijdrage gevraagd. Het is mogelijk om voor deze eigen bijdrage een beroep te doen op de bijzondere bijstand. Dit is te berekenen en aan te vragen via de website www.berekenuwrechtplus.nl.