Replica historische vlag Klazienaveen te bewonderen in bibliotheek

In september 2018 werd in de Eben Haëzerkerk te Klazienaveen de replica van de historische vlag van Klazienaveen gepresenteerd. Om de vlag nu te kunnen gaan bewonderen volstaat een bezoekje aan de bibliotheek van Klazienaveen.

replica tot in detail

Na lang speurwerk van de Stichting Historisch Klazienaveen werd de vlag gevonden in het depot van het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Vanwege de ouderdom en kwetsbaarheid van de vlag mocht en kon de vlag niet meer vervoerd worden naar Klazienaveen. Miep Mulder, vlag Klazienaveen, replicaMiep Mulder uit Emmen heeft tot in detail een replica van de vlag gemaakt.

De originele vlag werd in 1890 door grootindustrieel Willem Albert Scholten overhandigd aan Jan Adde Hazewinkel, de eerste schipper in het Klazienaveen.
De vlag raakt het ontstaan van Klazienaveen in 1889.

Historische Stratenavond

In het kader van de Historische Stratenavond op donderdagavond 15 november is de vlag vanaf 9 november in volle glorie te bewonderen in de bibliotheek Klazienaveen.

Openingstijden bibliotheek Klazienaveen, van Echtenstraat 24, Klazienaveen:
Maandag       11.00 – 17.00 uur
Woensdag   11.00 – 17.00 uur
Donderdag  11.00 – 20.00 uur
Vrijdag           11.00 – 17.00 uur
Zaterdag      11.00 – 17.00 uur

toegangskaarten Historische Stratenavond

Hiernaast dat de historische vlag van Klazienaveen te bewonderen is, zijn in de bibliotheek ook de toegangskaarten verkrijgbaar voor de Historische Stratenavond op donderdag 15 november 2018. De kaarten voor deze avond kosten €5,=.  en is met medewerking van het bekende Mannenkoor De Roeglanders.