Sint Maarten lampionoptocht Klazienaveen zaterdag 10 november

De Sint Maarten lampionoptocht in Klazienaveen is op zaterdag 10 november  a.s. De aanvang van de lampionoptocht vindt plaats om 16.30 uur in de St. Henricuskerk.

appel of een peer

Ieder jaar wordt op 11 november St. Maarten gevierd, en gaan kinderen met hun lampionnetje bij mensen aanbellend, rond door het dorp. Vervolgens moet een kort liedje bij de mensen het St. Maarten gevoel naar boven brengen. Meestal wordt de inzet beloond met wat snoepgoed, appel of een peer en ze komen het hele jaar niet weer….

startpunt

De RK St. Henricuskerk gelegen aan de Stellingstraat is het startpunt. In de kerk zelf wordt  met een verhaal over Sint Maarten en het  samen liedjes zingen het gebeuren ingeluid.St.-Maarten-2017 Marc Bruinewoud zorgt inde kerk voor de muzikale begeleiding.St.-Maarten-2017

centrum

Om ongeveer 17.15 uur neemt de lokale middenstandsvereniging de organisatie over. Via een vooraf geplande route gaat de optocht van kinderen met hun lampionnetjes door het centrum richting het oude marktplein en de parkeerplaats voor het Esdal College.  Een fanfareorkest zal tijdens, en aan het eind van de tocht zorgen voor de muzikale opluistering.

Ter afsluiting wordt er ook dit jaar een leuke verrassing uitgedeeld, dit is mogelijk gemaakt door de plaatselijk middenstandsvereniging.  De winkels in het centrum zijn op deze avond niet langer open dan normaal. Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn voor de verkeersveiligheid.