Bjorn Bernsen behaalt tweede plaats op WK K-1 Kickboksen

Een verdiende tweede plaats op het WK K-1 Kickboksen voor de inmiddels 16-jarige uit Zwartemeer afkomstige Bjorn Bernsen. Het WK vond afgelopen weekend plaats in het Duitse Nordhorn.

wedstrijdritme

Bjorn had zich ingeschreven voor twee poules op het WK, onder de 80 en 85 kg. De eerste wedstrijd verliep niet zoals verwacht, en kwam Bjorn niet lekker in zijn wedstrijdritme. “Hierdoor scoorde de tegenstander meer punten en won hij terecht” geeft Bjorn aan.

In de tweede wedstrijd liep het totaal anders. “Ik kwam goed los, en maakte de wedstrijd bijna af met een knock-out”, aldus Bjorn.

ervaring rijker

In de derde partij, evenals in de finalewedstrijd van onder de 85 kg poule, ging het vrijwel gelijk op tussen de inmiddels 16-jarige Zwartemeerder en zijn tegenstander. Helaas voor hem, verloor hij voor de ogen van de ruim 50 meegereisde fans de finalewedstrijd op punten. Hierdoor behaalde Bernsen een verdiende tweede plaats op het podium. Bjorn: “Ik verloor weliswaar op punten, maar ben een hele ervaring rijker geworden”.