Feest bij OBS ’t SwarteMeer met in gebruik nemen speelgerei

Donderdagochtend 18 oktober was het feest bij de  openbare basisschool ’t SwarteMeer in Zwartemeer. Burgemeester Eric van Oosterhout nam samen met de leerlingen het nieuwe speelgerei in gebruik.

Lies Hemme van de dorpsraad Zwartemeer heeft het voor elkaar gekregen dat de negentig leerlingen tellende basisschool een nieuw speeltoestel op het schoolplein konden verwelkomen.OBS 't SwarteMeer 2019Hemme is daarnaast ook de oma van Johanne Gerrits uit groep 4, die samen met de burgemeester het lint mocht doorknippen.OBS 't SwarteMeer 2019

speeltoestel

Hemme: ‘Dit is een prachtige school, maar het plein was zo kaal. Daarom wilden we graag een speeltoestel op het plein, alleen het probleem was geld. Dat was er niet. Gelukkig had wethouder Arends nog een budget beschikbaar van waaruit dit speeltoestel betaald kon worden. Eigenlijk zou wethouder Arends de opening van het speeltoestel op zich nemen, maar hij moest plotseling naar Brussel. Maar gelukkig wist burgemeester Eric van Oosterhout zich vrij te plannen voor de officiële opening.’

bedrijven uit de regio

Naast geld van de gemeente hebben straatmakersbedrijf Paas uit Zwartemeer en Wegenbouwbedrijf Fuhler uit Emmen er mede aan bijgedragen dat het speeltoestel er nu staat.  Dit alles is mede samen met een groep ouders en een opa gerealiseerd.