Rietdekker ELG aan de slag in het Bargerveen

Fantastisch mooi najaarsweer voor een mooi stukje ouderwets vakwerk met een modern tintje eraan. Een rietdekker van Elg Rietdekkers uit Schoonebeek aan de slag in het Bargerveen!

Zoals we vorige week al berichtten over de vorderingen van de schuilhutten en de herbouw van de pastoorsboerderij uitgevoerd door bouwbedrijf Gebr. Wolken in het Bargerveen, is er nu een aanvang gemaakt om de daken te bedekken met riet. Rietdekkersbedrijf ELG uit Schoonebeek is afgelopen maandag 15 oktober begonnen met de eerste schuilhut gelegen aan de nieuwe waterplassen in het Bargerveen. Bargerveen schuilhutten 2018

het blijft handwerk

Een ouderwets stukje vakwerk met moderne technieken. De bevestiging van het riet gebeurde vroeger met het schuiven van draadeinden onder een panlat door. Tegenwoordig gebruikt men machinaal voorbewerkte draadeinden met een schroefje erin. Deze wordt nu in de underlayment geschroefd met een accuboormachine. Maar het schikken en plaatsen van de rietbossen blijft echt handwerk. Bargerveen schuilhutten 2018

enkele weken

Naar verwachting zal de eerste van de reeks schuilhutten omstreeks halfweg volgende week helemaal bedekt met riet zijn. Het gehele project voor de rietdekwerkzaamheden zal dan ook wel enkele weken in beslag gaan nemen.Bargerveen schuilhutten 2018

error: De inhoud van deze website is beschermd !!