Vlag Klazienaveen uit 1890 als replica terug!

De uit 1890 stammende vlag van Klazienaveen is terug in het dorp! Als replica dan, mede dankzij oud-handwerk docente Miep Mulder, die de originele vlag tot in detail heeft nagemaakt.

Nadat leden van de Historische Vereniging Klazienaveen in archieven de overhandiging van een vlag aan de eerste schipper die Klazienaveen binnenvoer op het spoor kwamen, werd er een ware zoektocht door de leden op touw gezet.

oorspronkelijke locatie

Tijdens de presentatie van de replica in de Eben Haëzer kerk. Deze kerk ligt op slechts een kleine 100 meter van de oorspronkelijk locatie ligt waar de vlag in 1890 uitgereikt werd. Hier presenteerde de Historische Vereniging Klazienaveen vol trots de tot in detail nagemaakte vlag. De originele vlag ligt veilig opgeborgen in het museum van Historisch Veendam, dat ook de huidige eigenaar is van de historische vlag.Vlag Klazienaveen 2018
Vlag Klazienaveen 2018
Nadat de replica op een bijzonder eervolle wijze werd gepresenteerd aan het publiek, had Miep Mulder nog een leuke verrassing voor de historische vereniging: Ze had nog een tweede exemplaar van de overgebleven materialen in het klein weten te produceren.
De presentatie van deze avond was in handen van Jans Jagt en André Zwake en de muzikale ondersteuning was in handen van Thom en Sendi Wessel. Vlag Klazienaveen 2018Vlag Klazienaveen 2018Mede dankzij de speciaal opgetrommelde toneelspelers werd het een leuke en eervolle presentatie van de vlag van Klazienaveen. Op de vraag, gesteld vanuit het publiek of de vlag ooit een publiekelijk plekje in het dorp krijgt, is niet bekend. Wel zal de vlag door de Historische Vereniging Klazienaveen gebruikt gaan worden tijdens hun presentaties.Vlag Klazienaveen 2018