Bedrocks Heren verliezen thuiswedstrijd in goede sfeer

Een ‘Puike wedstrijd van Bedrocks heren 1’, zo omschrijft de vaste media-man Bert Springer van de Emmer Bedrocks de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen van het 1e herenteam. Samen met de foto’s een echte prestatie!

Zondag speelde de Heren 1 van Bedrocks hun laatste thuiswedstrijd Bart-Jan-van-der-Toom-en-Bas-Vogelvan het seizoen onder leiding van de scheidsrechters Bart-Jan van der Toom en Bas Vogel. De tegenstander was koploper van de ranglijst, de Zuidvogels uit Huizen (NH).

laatste op ranglijst

Aangezien de Bedrocks als laatste staan op de ranglijst, was er vooraf geen enkele illusie om te kunnen winnen. Het team uit Huizen bestaat grotendeels uit spelers die al in de hoofdklasse geacteerd hebben en daarom hoeven de Emmenaren zich niet te schamen bij verlies. Bedrocks, honkbalHet klassenverschil werd snel duidelijk en in de 1e inning keken de Heren in Emmen al tegen een achterstand aan van 0-5. Tegen de 4e inning was dit 0-7. In de laatste inning werden er toch nog wel veel punten gescoord, en liepen de mannen uit Huizen uit tot een overwinning van 0-17.

goede sfeer gevierd met taart

Hoewel dit een afgetekende score was, bleef de sfeer er wel goed in aan beide zijden. Er werd ook door het publiek genoten van de mooie plays, waaronder een dubble-play van Julian Berns en Robin Brandjes. Bedrocks, honkbal Ook de aangooi van outfielder Julian Zoeteman op de thuisplaat, waardoor de honkloper kon worden uitgetikt, werd met luid gejuich gevierd. Mooie honkslagen werden gemaakt door Michel Kraayeveld, Robin Brandjes, Simon Welter en Kilian Alderlieste.honkbal, Zuidvogels
De Zuidvogels werden met deze winst kampioen van de 2e klasse en dit werd uitbundig gevierd met champagne en muziek en een door Bedrocks aangeboden taart. Bedrocks, honkbal, ZuidvogelsZij zullen volgend seizoen hun kunsten kunnen vertonen in de 1e klasse. Met nog één wedstrijd te gaan is nu al duidelijk dat de Bedrocks volgend seizoen in de 3e klasse zullen spelen. Er wordt er vanuit gegaan dat de mannen dan wel mee kunnen doen in de bovenste regionen.

Heren 2

Het 2e Bedrocks team speelde zondag in Zwolle tegen Blue Hawks. In een spannend duel was het duidelijk dat de Blue Hawks, nummer 2 en Bedrocks, nummer 3 van de competitie erg aan elkaar gewaagd waren.

Bedrocks had lang de touwtjes in handen, maar kwam in de laatste 2 inningen net te kort. Vooral de afwezigheid van veel spelers brak het team op. Het derde honk was voor Bedrocks verdedigend de achilleshiel. Maar liefst 6 errors op deze positie brachten de nodige punten binnen voor de Zwollenaren.

In de laatste inning kwam Bedrocks nog langs zij op 6-6 maar in de gelijkmakende slagbeurt van Blue Hawks liet de thuisploeg zien geen genoegen te nemen met een gelijk spel. Het speelde zeer aanvallend en profiteerde uiteindelijk van een doorgeschoten bal.

Junior-speler Colin Ramakers maakte zijn debuut bij de senioren en deed dat niet onverdienstelijk. Een honkslag zat er nog niet in maar een tweetal inningen op het tweede honk deed hij behoorlijk. Met nog één speelronde voor de boeg is het duidelijk dat Hickory uit Winterswijk de kampioen in de 4e klasse wordt en dat Blue Hawks de tweede plek behoud. De derde plek is de inzet voor Caps, High Tech Hitters en Bedrocks. De teams zijn slechts één punt van elkaar verwijderd.

Zondag aanstaande speelt Bedrocks 2 om 11.00 uur thuis tegen de High Tech Hitters uit Enschede.

Programma Meerdijk

Zaterdag 6 oktober: 11.00 uur Pupillen – Robur/WSB Apeldoorn, 14.30 uur Junioren – Knights Leek.
Zondag 7 oktober: 11.00 uur Heren 2 – High Tech Hitters

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!