Eerste exemplaar “Vervoer van het bruine goud” in Smalspoormuseum uitgereikt

Afgelopen zaterdagmiddag 29 september werd in het Smalspoormuseum Erica het boek “Vervoer van het bruine goud” gepresenteerd. Gedeputeerde C. Bijl nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Het eerste exemplaar van het boek “Vervoer van het bruine goud” is aangeboden aan gedeputeerde C. Bijl, die sinds 2016 lid is van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe.

veel foto’s, verhalen en anekdotes

Het boek beschrijft de geschiedenis van de turftransporten vanuit Drenthe naar de vele adressen in Nederland. De samenstellers van het boek, Joris Smits en Harrie Bakker hebben een zeer bijzonder boek samengesteld met veel foto’s, verhalen en anekdotes.

Beide oud-vrachtwagenchauffeurs hebben vele jaren gewerkt aan dit boek en de oude foto’s geven een goed beeld van de werkzaamheden in het veen en van de vele transportbedrijven, uit de regio, die betrokken waren bij het vervoer van het turf. Harrie Bakker noemt dit boek een “Feest der herkenning” en een ode aan het turfvervoer. vervoer van het bruine goudBij de presentatie waren ook vele nakomelingen van deze transportbedrijven aanwezig. Na de aanbieding van het boek hebben alle gasten nog een treinrit door het veen kunnen maken.

De boeken zijn te bestellen bij Joris Smits:
E-mail: jorissmits@hotmail.com
Tel.: 06-53297395

error: De inhoud van deze website is beschermd !!