3e Walk4Energy met nieuwe stop bij Molen Zeldenrust in Zuidbarge!

Wethouder René van der Weide opent  op zondag 7 oktober bij Dorpshuis d’Aole Turfstee de 3e Walk4Energy. Nieuw is de stop bij Molen Zeldenrust in Zuidbarge.

Op zondag 7 oktober aanstaande wordt de 3e Walk4Energy gelopen. De opening zal dit jaar worden gedaan door René van der Weide. Van der Weide is onder andere wethouder Sport van de gemeente Emmen. De opening staat om 9.00 uur gepland.

1.5, 5, 10, 15, en 25 kilometer

Nadat de wethouder het wandelevenement officieel heeft geopend zal Alet Lingenaar van Alet’s Move een warming-up verzorgen voor alle wandelaars. Aansluitend kunnen de wandelaars op pad om één van de 5 routes te wandelen, dwars door de prachtige omgeving van Zuidoost Drenthe. Wandelaars kunnen dit jaar kiezen tussen verschillende afstanden, namelijk 1.5, 5, 10, 15, en 25 kilometer. De twee kortste routes zijn tevens geschikt voor mindervaliden.

Molen Zeldenrust

Nieuw in de route dit jaar is de stop bij Molen Zeldenrust in Zuidbarge. Molenaar Jan Omvlee zal hier aanwezig zijn om wandelaars rond te leiden in de molen, een unieke belevenis. De routes van 10, 15 en 25 kilometer zullen een stop maken bij deze molen. De routes van 1.5 en 5 kilometer komen niet langs deze stop. Indien deze wandelaars toch de molen willen bezichtigen kunnen ze met het treintje mee rijden. Vanaf Dorpshuis d’Aole Turfstee in Oranjedorp, tevens start en finish van het wandelevenement, rijdt er de hele dag een treintje van en naar de molen.

muzikale gezelligheid

Alle wandelaars worden warm onthaald bij Dorpshuis d’Aole Turfstee. De hele dag door is hier volop entertainment. De dag kan gezellig afgesloten worden met een hapje en een drankje. Ook voor muzikale gezelligheid wordt gezorgd, onder andere door East Hillside Band en OldRocks.

Inschrijven

Voor-inschrijven voor de Walk4Energy 2018 kan nog tot en met vrijdag 5 oktober aanstaande. Na-inschrijven kan nog op de dag zelf. Het inschrijfbureau bevindt zich in Dorpshuis d’Aole Turfstee in Oranjedorp en is vanaf 8.30 uur geopend. Voor meer informatie kunnen wandelaars terecht op www.energy4kids.nl.

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!