Grote brand bij recyclingbedrijf Nw Dordrecht

Er woedt op dit moment een grote brand bij een recyclingbedrijf aan de Oosterwijk wz in Nw. Dordrecht.

Nadat er in eerste instantie om 7.17 uur een melding gedaan werd werd als zijnde een afvalbrand, werd de melding na ca. 10 minuten later opgeschaald. Meerdere bluseenheden zijn nu betrokken bij het bestrijden van de grote afvalbrand op het industrieterrein. Korpsen uit Emmen, Klazienaveen, Coevorden en Emmer-Compascuum en Schoonebeek bestrijden het vuur. Meer nieuws is tot dusver niet bekend.

De zwarte rookwolken zijn tot op grote afstand waar te nemen, zelfs tot in Hardenberg. De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten als ze last hebben van de rook.

De Willem Barendszstraat, dat een toegangsweg naar het bedrijf is , is volledig afgesloten voor alle verkeer.