Veel activiteit vanuit de EOP Klazienaveen

De EOP van Klazienaveen is druk doende met de opknapbeurten van o.a. enkele kunstwerken op verschillende locaties in Klazienaveen en daarnaast nog meer activiteit.

Informatieborden

Naast dat er drie kunstwerken worden opgeknapt, worden ook de Ovonde en de Veenarbeider opgefrist en daarnaast worden ook binnenkort de enige tijd geleden aangekondigde informatieborden geplaatst en de oude, vieze bloembakken verwijderd.

Brugstraat

Van het kunstwerk wat aan de Brugstraat stond, bestaand uit oude onderdelen van (veen-) machines en -werktuigen, is het laswerk intussen hersteld.kunstwerk-Brugstraat Maandag j.l. is het afgeleverd bij schadeherstelbedrijf Goeree gevestigd aan de Industriestraat in Klazienaveen. Het kunstwerk zal daar gestraald worden en vervolgens in een zeer goede primer afgewerkt. Daarna krijgt het kunstwerk een zwarte beschermende coating, zodat het weer jaren meegaat. Er is intussen een aanvraag voor een vergunning van her-plaatsing ingediend.

Rotonde

Als nieuwe locatie voor het bovengenoemde kunstwerk is de rotonde uitgekozen. Midden op de rotonde wordt een uit trottoirbanden bestaande omheining gecreëerd, en zal met turf, heide, en veldkeien aangekleed gaan worden, zodat het kunstwerk nog mooier tot zijn recht komt. De EOP Klazienaveen gaat hierbij ook nog een informatiebord plaatsen zodat de fietsers en wandelaars meer informatie kunnen krijgen wat het is, en waarom en waarvoor het kunstwerk gemaakt is.

Ovonde

Ook de Ovonde krijgt een grondige opknapbeurt. Het zal in zijn geheel worden schoongespoten, alle onkruid eruit en er zal met salpeterzuur worden gespoten om het onkruid en het mos wat meer in toom te kunnen houden. De onderkant van de brugleuningen, het betonnen gedeelte, zal wit of zwart worden gemaakt en er worden 2 rijen klinkers gelegd om het onkruid- en grasvrij te houden. Er worden bordjes geplaatst aan de brugleuningen om aan te geven dat het verboden is om reclame uitingen zoals bijv. spandoeken aan de brugleuningen te hangen.

Zustermonument

Het Zustermonument nabij de katholieke kerk in Klazienaveen zal in zijn geheel opgeknapt gaan worden. Het speciale krijtstenen beeld wordt hierbij gestoomd en gereinigd en krijgt  een speciale blanke coating laag. Het tegelwerk en bandjes gaan eruit, en er worden nieuwe, zwaardere, trottoirbanden geplaatst en nieuwe straatstenen gelegd.Zustermonument Ook de bankjes worden gereinigd en van een nieuwe verflaag voorzien. Hierna zullen ze worden teruggeplaatst. En er komt een mooie lantaarnpaal om het hele kunstwerk mooi te verlichten.

De Veenarbeider

Het herdenkingsbeeld van De Veenarbeider wordt verrijkt met een tweetal zitbankjes. Aan beide zijden van De Veenarbeider komt een bankje zodat mensen daar rustig kunnen zitten.De-Veenarbeider

error: De inhoud van deze website is beschermd !!