Twirl-vereniging ‘Twirl United’ bestaat alweer 3-jaar

De Klazienaveense Twirl-vereniging ‘Twirl United’ houdt zaterdag 16 juni een wedstrijd in sporthal De Zon in Klazienaveen. DeTwirl-vereniging bestaat intussen alweer drie jaar.

Honderd deelnemers

Er komen op zaterdag 16 juni ongeveer honderd jongens en meisjes naar Klazienaveen om voor een deskundige jury te gaan dansen. Er zullen verenigingen uit bijvoorbeeld Kampen, Musselkanaal, Wierden, IJsselmuiden, Zuidwolde en Gramsbergen door de jongelui vertegenwoordigd worden.

niet op straat

Twirling is een afgeleide van het wat meer bekende majorette. Het grote verschil zit erin dat bij Twirlen niet op straat wordt gelopen voor bijvoorbeeld een drumband of korps aan. Bij de sport Twirling wordt een ijzeren stang gebruikt. Met deze zogeheten ‘Baton’ worden dansen opgevoerd in diverse samenstellingen. De optredens kunnen als solist, duo, ensemble of als team uitgevoerd worden.

entree

De wedstrijd in Sporthal De Zon in Klazienaveen begint a.s. zaterdag om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Entree is €5,= voor volwassenen en €2,= voor kinderen tot 12 jaar en 65-plussers.

(Foto: Twirl United)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!