Wie verdient volgens u een lintje?

Wie verdient volgens u een lintje? Het is namelijk weer tijd om voordragen in te zenden voor de Lintjesregen 2019.

Op de dag voor Koningsdag 2018 heeft burgemeester Eric van Oosterhout aan dertien inwoners van onze gemeente een koninklijke onderscheiding uitgereikt. De gemeente Emmen weet zeker dat er nog veel meer inwoners zijn, die voor ‘een lintje’ in aanmerking komen.

vrijwilligerswerk of iets speciaals

Heel veel burgers doen al vele jaren vrijwilligerswerk of iets speciaals en geheel belangeloos voor een ander. Omdat het aanvragen van een koninklijke onderscheiding veel tijd kost, roept de gemeente de inwoners op om nu mensen voor te dragen voor de Lintjesregen in 2019.

De meeste koninklijke onderscheidingen worden tijdens Lintjesregen, de dag voor Koningsdag, uitgereikt. Ook het hele jaar door kunnen er lintjes uitgereikt worden. Bijvoorbeeld tijdens een jubileum of afscheid.

Het aanvragen van een lintje is niet moeilijk, maar het kost best veel tijd. Daarom is het goed om dit ongeveer negen maanden van te voren in gang te zetten.

voordragen

Inwoners, die iemand willen voordragen voor een lintje, kunnen voor meer informatie terecht op de website gemeente.emmen.nl of contact opnemen via telefoonnummer 14-0591.

Dus, als u iemand weet die voorgedragen zou moeten worden voor de Lintjesregen 2019, onderneem dan nu actie!

(Foto: Jan Anninga)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!