‘De Wild onder Water’ live vanuit haaienbassin Rensenpark

Op dinsdag 5 juni, Wereldmilieudag, doopt KRO-NCRV DJ Ruud de Wild zijn dagelijkse programma ‘De Wild in de Middag’ eenmalig om tot ‘De Wild onder Water’ vanuit het haaienbassin in het Rensenpark.

Uniek

Een unieke radio-uitzending, want voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis wordt een radioprogramma onder water gemaakt. Met zijn uitzending, live vanuit het voormalige haaienbassin van NoorderDierenPark, nu het Rensenpark in Emmen, vraagt Ruud aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de ‘plastic soep’.

Wereldmilieudag

“De stijgende zeespiegel en de ‘plastic soep’ zijn onderwerpen die me sterk bezig houden. Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radio-programma aandacht te vragen voor deze problematiek. ‘Amersfoort aan Zee’ klinkt nu nog volstrekt idioot, maar als we niet oppassen kan het zomaar de realiteit worden”. Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd om burgers en overheden stil te laten staan bij het milieu.

6 meter waterdiepte: ‘De Wild onder Water’

De Wild en zijn sidekicks Cielke en Martijn zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen. Ruud: “Ik vind het spannend en ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op 6 meter waterdiepte is echt uniek”.

Het haaienbassin in het Rensenpark, voorheen het voormalige NoorderDierenPark, wordt momenteel omgebouwd tot duiklocatie en beleeft tegelijkertijd zijn vuurdoop met deze speciale uitzending van ‘De Wild onder Water’.

‘De Wild onder Water’, dinsdag 5 juni, 16.00 uur op NPO Radio 2!

Foto: Olga Knijn, Scuba Connection