Bezoekers van Zorggroep de Hooimijt vieren begin lente

De bezoekers van de zorgboerderijen in Weerdinge, één van de locaties van zorggroep de Hooimijt, vierden deze week het begin van de lente.

De bezoekers aan De Hooimijt deden dit niet door lekker lang in de zon te gaan zitten, maar in plaats daarvan staken ze gezamenlijk de handen uit de mouwen tijdens de bouw van een nieuwe stal. De bouw van de nieuwe stal past precies in het motto van de Hooimijt: “samen actief”.

De Hooimijt

Zorggroep de Hooimijt biedt dagbesteding aan ongeveer honderddertig ‘kwetsbare’ ouderen en ouderen met geheugenproblemen in vier locaties binnen de Gemeente Emmen. De bewoners koken samen, verzorgen ondermeer de aanwezige kippen, konijnen, ezeltjes, pony’s en varkentjes.

Aan vervanging toe

De bestaande stal was hoognodig aan vervanging toe en voor de bewoners was het timmeren, zagen en sjouwen een leuke manier om lekker bezig te zijn. De Hooimijt-bezoekers kregen vanzelfsprekend ondersteuning van het zorgteam maar leverden zelf een forse bijdrage aan de nieuwe stal.

Onder de indruk

Sienie Fischer, directeur van zorggroep de Hooimijt is onder de indruk van de getoonde inzet en het enthousiasme. ‘We merken dat de plannen voor de nieuw te bouwen stal “leefden”. Er werden spijkers van uit huis meegenomen, zohout en zelfs trottoirtegels, constateert ze.’

Hoofdadres:

Zorggroep de Hooimijt
Emmerhoutstraat 22
7814 XV Emmen
T: 0591-621179
M: 06-21956300

Website: http://zorgboerderijdehooimijt.nl/