20-Jarige Julia Bults uit Klazienaveen verkozen tot ‘Drentse Kei 2018’

De 20-jarige Klazienaveense Julia Bults is onlangs verkozen tot ‘Drentse Kei 2018’. Julia behaalde deze eretitel in de eindstrijd met twee andere goede mede-kandidaten.

8000 studenten

Uit 8000 medestudenten van het Drenthe College gekozen worden en dan in de eindstrijd met 3 goede eindkandidaten als winnares uit de bus te komen? Zoiets overkomt je niet iedere dag. De inmiddels 20-jarige Klazienaveense werd verkozen tot ‘Drentse Kei’, oftewel ‘De Beste Student 2018’ van het Drenthe College.

Drentse Kei

Een aantal maanden geleden werd de uit Klazienaveen afkomstige Julia Bults genomineerd voor de Drentse Kei. Dit is een verkiezing voor Studenten die net even een stapje harder lopen dan de andere studenten. Bults was 1 van de 3 eindkandidaten die gekozen werden uit de ruim 8000 studenten die Drenthe College telt.

onafhankelijke jury

In de aanloop naar de finale werd er een motivatie-filmpje opgenomen en kon er gestemd gaan worden. Een onafhankelijke jury moest hieruit hun keuze maken voor de beste student, beste docent en het beste leerbedrijf van 2018. Op 23 april was de grote finale in het gevangenismuseum te Veenhuizen. Daar werd Julia gekozen tot de Beste Student 2018 van het Drenthe College.

Het jury oordeel luidde:

Julia Bults is een student die zich onderscheidt door een geweldige drive, een groot doorzettingsvermogen en een geweldige visie op haar toekomst. Afkomstig vanuit het VMBO BB heeft zij de overstap gemaakt naar een niveau 4 opleiding, hetgeen niet de meest vanzelfsprekende doorstroomroute is. Net zo min vanzelfsprekend is het, dat haar droom uitkomt om uiteindelijk verpleegkundige in de kinderoncologie te worden.

Dergelijke, niet vanzelfsprekende keuzes, zijn typerend voor Julia. Daarmee is zij een goed voorbeeld voor alle studenten die al in het MBO studeren en meer nog voor iedere leerling die nog een keuze voor een MBO-opleiding moet maken. Zij laat zien hoe ver je kunt komen als je niet meer in beperkingen denkt.

ambassadeur

Julia gaat nu als ambassadeur van het Drenthe College meedoen aan de wedstrijd voor de Landelijke Titel. Maar bovenal gaat Julia zich inzetten voor een beter en gepersonaliseerd MBO-onderwijs!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!