Tiental belangstellenden bij start Monarch Rally 2018

Voor het eerst in haar 4-jarig bestaan werd de start van de Monarch Rally in het centrum van Klazienaveen bij De Witte Olifant gehouden. Er waren slechts een tiental belangstellenden getuige van een leuke, warme start.

startbordes

Helaas was de belangstelling zondag s’morgens om 10.00 uur pal voor het Diner Café De Witte Olifant gering, ondanks dat er dankzij Univé een heuse startboog gerealiseerd kon worden. En dat was jammer, want het was toch wel leuk om al die verschillende soorten bolides te zien. Monarch Rally 2018Monarch Rally 2018 Een enkeling had blijkbaar erg veel power onder de motorkap, want hij liet zijn knalrode Porsche even duidelijk horen. Echte fans krijgen hier de rillingen van.

Het startbordes van Hellendoorn, wat de afgelopen keren gebruikt werd bij Autobedrijf Van Veggel, had volgens de gemeentelijke eisen voor de noodzakelijke ontheffing, niet de juiste veiligheidscertificaten voor gebruik op de openbare weg. Toch kon iedere deelnemer keurig (onder de groene Univé-boog) weggevlagd worden door de organisatie.

goed doel

De Monarch Rally is een rally met een glimlach en werd al enkele keren gestart vanaf het industrieterrein bij Autobedrijf Van Veggel. Dit jaar trad voor het eerst De Witte Olifant als gastheer op. De Monarch Rally kiest ieder jaar telkens een goed doel waar de opbrengsten van de rally naar toe gaan. Dit jaar is dat de stichting Vlinderkind. Vorig jaar waren er maar liefst 83 teams welke meereden. Dit jaar bleef de teller helaas steken op circa 70 deelnemende teams. Misschien iets voor u om volgend jaar mee te gaan rijden?

error: De inhoud van deze website is beschermd !!