Wethouder van der Weide geeft officiële startsein Energiecoöperatie Nieuw Oranjepoort

Wethouder Rene van der Weide gaf samen met Marcel ten Caat, Herman Idema en Roland Pechtold bij het bouwbord van Oranjepoort donderdag 19 april het officiële startsein van de bouw van de ‘Energiecoöperatie Nieuw Oranjepoort’.

Zonnepark Nieuw Oranjepoort

In het dorpshuis d’Aole Turfstee van Oranjedorp is gistermiddag het officiële startsein gegeven voor de bouw van Zonnepark Nieuw Oranjepoort, gelegen de langs de N862, de verbindingsweg van Klazienaveen naar Emmen.

Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen

Het gaat hierbij om een initiatief van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen, het VPB in Emmen. Het park wordt in omvang nog groter dan het tot nog toe grootste zonnepark van Drenthe bij Barger-Compascuum dat begin dit jaar officieel in gebruik is genomen. Zonnepark Nieuw Oranjepoort wordt maar liefst 34 hectare groot met ruim 88.000 zonnepanelen.

ontwikkeld door GroenLeven

Het park wordt ontwikkeld door GroenLeven uit Heerenveen. Bijzonder is dat er een energiecoöperatie is opgericht dat straks gebruik gaat maken van de energieopbrengst van het zonnepark. Energiecoöperatie Nieuw Oranjepoort, krijgt circa twee procent van de opbrengst, ongeveer een halve Megawatt. Volgens voorzitter Marcel ten Caat van de Energiecoöperatie Nieuw Oranjedorp kan daarmee zo’n 17% van het dorp zonnestroom krijgen.

Een unieke kans voor de huishoudens in Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht, om zonder zelf te investeren, toch van de voordelen van zonne-energie te kunnen profiteren via een lager energietarief.

200 hectare

Wethouder René van der Weide van Wakker Emmen wees er in zijn toespraak op dat Emmen ruim drie jaar geleden in totaal 200 hectare heeft bestemd voor de bouw van zonneparken. Met de komst van Energiecoöperatie Nieuw Oranjepoort is daarvan nu al 70 hectare gerealiseerd.

Nieuw-Oranjepoort

Website: http://ecpnieuworanjepoort.nl/
E-mail: info@ecpnieuworanjepoort.nl 

Lees ook:

Statkraft opent het grootste zonnepark van Drenthe in gemeente Emmen