Bouwwerkzaamheden Willinkplein starten volgende week

In de week van maandag 23 april starten de bouwwerkzaamheden op het Willinkplein. Projectontwikkelaar Peter van Dijk gaat op deze locatie een complex bouwen voor onder andere horeca en kantoren.

Ook wordt de bestaande parkeergarage bij deze bouwwerkzaamheden uitgebreid. Het bouwterrein wordt vanaf 23 april in de hekken gezet. Daarnaast wordt de ingang van de parkeergarage Willinkplein verplaatst. De oude ingang van de parkeergarage, voor de Albert Heijn, wordt tijdelijk weer in gebruik genomen. De toegangsweg naar de garage moet hiervoor worden aangepast.

Parkeren

Tijdens de bouwwerkzaamheden is de parkeergarage Willinkplein gewoon bereikbaar. Wel zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar vanwege de bouw. De tweede parkeerlaag is tijdelijk niet in gebruik. Bovengronds blijven de parkeerplaatsen op de Iris locatie en voor de Albert Heijn beschikbaar. De parkeerplaatsen voor de Albert Heijn zijn bedoeld voor kort parkeren voor de klanten van de supermarkt. Alternatieven voor de parkeergarage Willinkplein zijn de tijdelijke parkeerplaatsen aan de Klokkenslag en de Vreding. Deze zijn destijds aangelegd als compensatie tijdens de bouwfase. Een ander alternatief voor op de zaterdag en de zondag is het parkeerterrein De Cirkel, achter het gemeentehuis.

Bouwperiode

De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer anderhalf jaar. De planning is dat de vernieuwde parkeergarage rond de zomer van 2019 en het te bouwen gebouw rond november 2019 open gaat.