50 Jaar Bargerveen wordt extra luister bijgezet met ‘Natuurfestival’

Het Bargerveen viert dit jaar het 50-jarige bestaan. Om dit jubileumsjaar wat extra luister bij te zetten, wordt dit gevierd met een ‘NatuurFestival’ met een Nederlands en Duits tintje.

Het thema is dit jaar in verband met 50-jaar Bargerveen is ‘Familiedag en Natuurfestival’. Het wordt een grensoverschrijdend feest voor zowel de Nederlandse als de Duitse bezoekers. Het wordt een unieke uitvoering dit jaar, mede de samenwerking met Stenden Hogeschool in Emmen.

Dauwtrappen

Er wordt traditioneel begonnen met het ‘Dauwtrappen’ op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag. Verschillende gidsen staan voor je klaar voor een verfrissende, vroege-ochtend-natuurwandeling door het unieke Hoogveen.

Er wordt om 06.00 uur gestart vanaf de boerderij van Staatsbosbeheer ‘Het Veenland’ aan de Kamerlingswijk 83 oostzijde, 7894 AJ in Zwartemeer. Aanmelding voor deelname aan het Dauwtrappen is verplicht. Voor meer info en aanmelding bel met Veenloopcentrum Weiteveen 0524 – 541 458, of mail naar info@veenloopcentrum.nl.

Natuurfestival- gratis toegang!

Aansluitend op het verfrissende Dauwtrappen wordt er een ‘Natuurfestival’ gehouden. Deze activiteit vindt plaats rondom de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk in Zwartemeer.

De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen in de leeftijdsgroep van 4-12 jaar. Echter is er ook voor de ouders, opa’s en oma’s veel te ontdekken en te beleven. De festiviteiten worden gehouden in een doorlopend programma. Dus iedereen is welkom tussen 10.00-16.00 uur. Aanmelding voor deze familiedag tijdens het ‘NatuurFestival’ is niet nodig en is volledig gratis.

vogelexcursie Vogelbescherming Nederland

In het kader van 50 Jaar Bargerveen wordt er dit jaar tijdens de Nationale Vogelweek 2018 een unieke vogelexcursie georganiseerd. Zaterdag 12 mei van 07.00 tot ca. 10.00 uur kan er gratis (vanwege het 50 jaar Bargerveen) meegelopen worden onder begeleiding van een ervaren gids van de Wetlandwacht Vogelbescherming Nederland. Het startpunt is bij de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk in Zwartemeer. Aanmelding hiervoor is wel verplicht en loopt via Vogelbescherming Nederland. (Klik hier voor de link.)    Of voor meer informatie kunt u ook bellen met 06 – 531 99 389.

Meer informatie:

http://www.meetingnature.nl/
Nationale Vogelweek

error: De inhoud van deze website is beschermd !!