Marie Tubben-Bauerhuit viert haar honderdste verjaardag in woonzorgcentrum Dillehof

Voor Marie Tubben-Bauerhuit was vandaag 11 april wel een heel bijzondere dag, want Marie vierde haar honderdste verjaardag in het bijzijn van kinderen, kleinkinderen en achter kleinkinderen in woonzorgcentrum Dillehof Klazienaveen.

burgemeester

Ook burgemeester Eric van Oosterhout maakte van de gelegenheid gebruik om op deze heuglijke dag de nog erg krasse Marie Tubben-Bauerhuit te feliciteren. Marie vroeg wel even aan de burgemeester aan wie hij eigenlijk wel was. Maar na een kort gesprekje wist de honderdjarige precies met wie ze van doen had, en was er even later voldoende gespreksstof voorhanden.

acht kinderen

Een eeuw geleden zag Marie Bauerhuit het daglicht voor het eerst in Barger-Compascuum. Het gezin Bauerhuit bestond uit, naast vader en moeder Bauerhuit, in totaal acht kinderen. Marie trouwde later met Rudolf Tubben, samen kregen zij drie kinderen. De familie Tubben werd in de loop van jaren uitgebreid met zes kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.

netjes en verzorgd

Marie werkte van jongs af aan mee op de boerderij en in het veen. Marie verteld terugkijkend: “Het was hard werken in die jaren, vooral in het veen, en toch wilde ik er altijd erg graag netjes en verzorgd uitzien”, lacht ze. De eeuweling  beschikt nog steeds over een goede humor en zelfs op haar honderdste verjaardag verteld ze af en toe nog een mopje.

bloementuin

Vroeger hielden zij en haar overleden echtgenoot vroeger van fietstochten en busvakanties, en van haar bloementuin, want daar werd ze altijd erg vrolijk van. Voordat de honderdjarige in een aanleunwoning in De Melde kwam en nu dus met plezier in de Dillehof woont, woonde ze met haar gezin op Zwartemeer.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!