Definitieve starttijden Drenthe Loopfestijn 2018 bekend

Op zaterdagavond 26 mei klinkt voor de 35e keer het startschot voor het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen. De definitieve starttijden zijn bekend!

Op zaterdagavond 26 mei klinkt voor alweer de 35e keer het startschot voor het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om er een feestelijke jubileumeditie van te maken.

definitieve starttijden

De organisatie heeft de definitieve starttijden bekend gemaakt. Het startschot voor de 10 kilometer wordt gegeven om 19.00 uur. De halve marathon volgt daarna om 19.15 uur. Deelnemers die de 4 mijl lopen starten om 20.30 uur. Er is goed nagedacht over de starttijden. Door lopers op de genoemde tijden te laten starten hebben ze tijdens hun wedstrijd zo min mogelijk last van lopers op de andere afstanden.

Esdalrun en Kidsrun

Naast de eerdergenoemde afstanden worden er ook een Esdalrun en Kidsrun georganiseerd. De Kidsrun is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. De 1000 meter start om 18.15 uur en de 2000 meter om 18.30 uur. Leerlingen van het Esdal College starten om 17.30 uur en zullen 3000 meter gaan hardlopen. Zowel de start als de finish van alle afstanden zijn in het centrum van Klazienaveen voor het Diner Café De Witte Olifant.

voorinschrijving

De voorinschrijving voor het Drenthe Loopfestijn via www.drentheloopfestijn.nl sluit op dinsdag 1 mei. Daarna is het enkel nog mogelijk om in te schrijven op de wedstrijddag zelf. Op zaterdag 26 mei is het inschrijfbureau vanaf 13.30 uur geopend en bevindt zich in Esdal College Klazienaveen. Inschrijven kan tot een half uur voor aanvang van de betreffende wedstrijd. Alle voorinschrijvers krijgen hun startnummer, met daarop hun naam, thuisgestuurd.