13e Rundeloop Zwartemeer voor het eerst langs De Runde

Een lang gekoesterde wens van de organisatie en lopers gaat in vervulling: van de Rundeloop in Zwartemeer gaat het parcours voor het eerst in haar 13-jarig bestaan een groot deel langs de Runde.

Het parcours van de alweer 13e Rundeloop loopt dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis voor een groot deel langs de Runde. Dit is mogelijk geworden door de aanleg van het wandel en fietspad langs de Runde vanuit het Bargerveen tot aan de Verlengde Hoogeveense vaart dat dit voorjaar wordt voltooid.

prachtige natuur

In de kern van Zwartemeer vindt de start van de Rundeloop plaats. Na ongeveer 1,5 km komen de lopers net buiten het dorp in de prachtige natuur bij het waterbekken van de Runde. Daar vervolgt het nieuwe deel van de route zich ongeveer een 1,5 km langs de Runde.

Zwartemeer-fietsroute-2018Als de Runde langs de Eemslandweg onderduikt om aan de andere kant van de Verlengde Hoogeveense Vaart zijn weg slingerend door het landschap te vervolgen, slaan de lopers af om het dorp weer in te lopen op weg naar de finish.

Estafette Team-/Fun-loop

Voor het eerst is er dit jaar een Estafette Team-/Fun-loop als extra onderdeel.
Je kunt met jouw team, dat kan zijn collega’s, sportteam, vrienden, vriendinnen, familie enz. meedoen en een leuk bedrag winnen door samen een afstand van 4 km te lopen. Je team moet bestaan uit 4 personen en iedere deelnemer loopt 1000 meter. De eerste loper geeft na 1000 meter zijn of haar stokje over aan de volgende loper en het snelste team is de winnaar.
Voorwaarde is dat je een teamnaam hebt en als team duidelijk herkenbaar bent. De estafetteloop start om 18.00 uur in het centrum van Zwartemeer.

Inschrijven

Voorafgaand aan de 5 en 10 km loop wordt in het dorpscentrum ook de Kabouterloop van 1 km, 2 km en de eerste estafetteloop van 4 x 1 km gelopen.

Naast een vernieuwde route wordt dit jaar met de Rundeloop ook gebruik gemaakt van elektronische tijdmeting voor de 5 en 10 km. Wil jij zaterdag 16 juni ook genieten van deze nieuwe prachtige loop? Vanaf 31 maart a.s. kun je je online inschrijven. Klik hier voor de voorinschrijving.

Om de jeugd een extra stimulans te geven om mee te doen, is er dit jaar gekozen om de snelsten onder de jeugd, jongen en/of meisje tot en met 15 jaar te belonen met een cadeaubon van € 20,=. De deelname voor de jeugd tot en met 15 jaar is gratis. Ben je 16 jaar of ouder dan zijn de kosten bij voorinschrijving €6,= en €7,50 als je je op 16 juni ter plaatse inschrijft. Voor de estafetteloop  is het inschrijfgeld € 10,00 per team bij voorinschrijving. Op de wedstrijddag zelf is het € 12,50, inschrijven kan vanaf 16.30 uur.

route-rundeloop-2018

Facebookpagina: https://www.facebook.com/RundeloopZwartemeer/

Wat: 13e Rundeloop Zwartemeer
Wanneer: zaterdag 16 juni
Waar: centrum Zwartemeer