Energie-bespaarmarkt Klazienaveen in trek bij woningbezitter

Donderdagavond werd er vanuit het Drents Energieloket en de gemeente Emmen een Energie-bespaarmarkt georganiseerd in het Esdal College Klazienaveen. Dit gebeurde onder het motto: “Drent zit er warmpjes bij”.

Vele honderden uitgenodigde woningbezitters in Klazienaveen kwamen op de bespaarmarkt af. Voornamelijk woningeigenaren die een woning met een (voorlopig) energielabel B t/m G bezitten. Zij hebben volgens het Drents Energieloket nog veel mogelijkheden om te besparen op hun energiekosten.

enquête

Voor deze ‘energievolle avond’ hadden veel woningbezitters begin maart al een uitnodiging ontvangen. Bij binnenkomst werd alleen om een naam en een e-mail adres gevraagd om in een later stadium (vrijwillig) aan een enquête mee te gaan werken. Dit is voor het Drents Energieloket een manier om te kunnen meten hoeveel effect de bespaarmarkt tot dan heeft gehad.

lokale bedrijven

De bespaarmarkt was opgezet als soort standaard beurs met veel lokale bedrijven met allemaal bespaartips op het verbruik van energie. Dat het allemaal veel minder kan, dat energieverbruik, dat weet bijna iedereen. Maar tijdens deze bespaarmarkt werd je bewust(er) gemaakt van je huidige energieverbruik. En dat kan de portemonnee wel gebruiken! energiebespaarmarkt-2018

veel bespaarmogelijkheden

Van vloer-, muur-, glas- gevel- of dakisolatie, voor vrijwel alles was er wel iets te vinden, of zelfs helemaal zonder een gasaansluiting. Ook verschillende soorten energie werden onder de aandacht gebracht , zoals zonne-energie. Ook werden er nog een tweetal lezingen gegeven over de diverse besparings-mogelijkheden en zelfs volledig energie-neutraal wonen.

Er werd aangegeven dat, voorlopig tenminste, het de laatste energie bespaarmarkt is. Het Drents Energieloket geeft onafhankelijk advies aan particulieren en werkt samen met gecertificeerde bedrijven.energiebespaarmarkt-2018

error: De inhoud van deze website is beschermd !!