Dorpsraad Zwartemeer blij met samenwerking gemeente Emmen wethouder van der Weide

De dorpsraad van Zwartemeer is blij met de uitstekende samenwerking met gemeente Emmen wethouder van der Weide (Wakker Emmen). Van der Weide gaf opnieuw een startmoment aan, ditmaal de Herinrichting van De Blokken.

startmoment

Vrijdagmiddag 16 maart heeft wethouder René van der Weide een projectbord onthuld aan De Blokken in Zwartemeer. Het was het startmoment om het centrumgebied van Zwartemeer voor €516.000 op de schop te nemen. De Dorpsraad van Zwartemeer heeft zelf het initiatief genomen en samen met de gemeente het plan ontwikkeld om het gebied aantrekkelijker te maken.

Lies Hemme, dorpsraad

“De wethouder van Wakker Emmen heeft de afgelopen vier jaar menig project opgestart in Zwartemeer. Wij hebben als Dorpsraad van Zwartemeer de afgelopen vier jaar op een bijzonder plezierige wijze samengewerkt met de wethouder en wij zijn dan ook erg blij met René van der Weide”.

vanuit het dorp zelf

Wethouder René van der Weide vindt het belangrijk dat het plan vanuit het dorp zelf is gekomen. “Een dorp moet leefbaar blijven, nu en in de toekomst. Het Stimuleringsfonds Dorpen en wijken wat dit college heeft ingesteld is juist bedoeld voor dit soort plannen”.

Het centrumgebied in de omgeving van de basisscholen o.b.s. ’t Swarte Meer en De Banier, kinderopvang Het Blokje en het dorpshuis de Meerstal te Zwartemeer wordt door de inwoners ervaren als verkeersonveilig. De beperkte ruimte, de onoverzichtelijkheid voor fietsers, het autoverkeer en het kort parkeren leveren vaak gevaarlijke situaties op, vooral voor de schooljeugd.

Ook is het gebied weinig representatief en niet uitnodigend voor passerende fiets recreanten op de veelgebruikte route tussen het hoogveengebied Bargerveen en veenrivier De Runde. Daarom wordt in het centrumgebied een nieuw regenwaterriool aangelegd, de voetpaden en wegen worden vernieuwd en de parkeervoorzieningen rondom de beide scholen worden verbeterd.

Verder wordt de bestaande groenstructuur opgeknapt en de openbare verlichting wordt vervangen door moderne led verlichting. Met de extra parkeerplaatsen krijgt ook de locatie van het voormalige Groene Kruis gebouw weer een fraaie invulling.

geen verhuisdozen voor van der Weide

Er komt nieuwe LED verlichting, de Klemstrook word aangepakt, nieuwe fietspaden, nee, als het aan Lies Hemme ligt, hoeft wethouder René van de Weide voorlopig geen verhuisdozen te bestellen.

“Hij is een wethouder die zich aan zijn woord houdt. En er is mede dank zij hem de afgelopen vier jaar al heel veel aangepakt in het dorp Zwartemeer: te denken aan de Krommewijk , de Kamerlingswijk, Stichtingstraat, De Panden, en wat er nu allemaal nog eens bij komt. Daarom hoop ik dat wij nog eens weer vier jaar met René van de Weide van Wakker Emmen verder kunnen gaan” zegt Lies Hemme.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!