Wateroverlast Brugstraat Klazienaveen: werk aan de winkel vinden bewoners!

Sinds begin vanaf de Fase 1-oplevering van de herinrichting van de Brugstraat in Klazienaveen, kampen de bewoners met behoorlijk wat hinder van overtollig regenwater. Voordat deze herinrichting plaatsvond, hadden de bewoners wel altijd droge voeten in hun tuinen.

werk aan de winkel

De EOP Klazienaveen en de bewoners van de Brugstraat zitten nu met elkaar op één lijn: Er is werk aan de winkel vind men! Vanaf begin mei 2017 tot en met de oplevering in december was er sprake van een grondige renovatie.

nieuwe aanblik

De compleet vernieuwde Brugstraat is intussen voorzien van een gescheiden rioolstelsel voor regen- en vuilwater, voetpaden, parkeerhavens, extra groen en een versmalde rijbaan waar maximaal 30 kilometer per uur gereden mag worden. Op de nieuwe aanblik hebben bewoners niets af te dingen, wel zitten meerdere bewoners nu met een nieuw probleem. Na een stevige regenbui loopt het water niet weg, maar blijft het water liggen in de voortuin of op de oprit. Vooral het noordelijke deel van de straat, tussen de Roestweg en de Kazerneweg ondervinden bijzonder veel hinder van de waterhoeveelheden.

verhoogde voetpad

De oorzaak van het probleem ligt volgens enkele bewoners bij het verhoogde voetpad dat voor de huizen langs loopt. Dat steekt wel tien centimeter boven de meeste tuinen uit. Vroeger kon het overtollige water zo de straat op en de riolering in. Ook de aanleg van de afvoerputjes in de straat geeft stof tot nadenken, ze helpen onvoldoende omdat ze niet op het laagste punt zijn aangebracht.Brugstraat-wateroverlast

gemeente

Meerdere bewoners hebben zich intussen al bij de gemeente gemeld met de klachten en gevraagd om actie. Het antwoord bleef beperkt tot hetzelfde standaard antwoord. “Niemand van de gemeente heeft zich tot dusver gemeld,” geeft een buurtbewoner aan, “ik vind dat niet netjes.

Tijdens de werkzaamheden hebben enkele bewoners hun twijfels al geuit over het opgehoogde voetpad, ook hier hebben ze ook niets meer over vernomen. De hoge waterstand heeft inmiddels ook zijn sporen achtergelaten in en om enkele huizen.

Bewoner Richard Kievit heeft intussen zelf ook al vijfmaal contact gezocht met de gemeente Emmen. “Ik vroeg om een afspraak met mij te maken en poolshoogte te nemen, dit verzoek is nooit ingewilligd. Je voelt je totaal niet serieus genomen.”

EOP Klazienaveen

Woordvoerder Jan Gerfen van de dorpsraad Klazienaveen heeft inmiddels opnieuw bij de gemeente aan de mouw getrokken. “Ik beschouw de transformatie van de Brugstraat als nog niet afgerond. Naast water wat niet wegloopt, zien wij ook verzakkingen in het voetpad. Daar moet serieus naar gekeken worden.”EOP_Jan Gerfen Brugstraat openingGenoemde punten heeft Gerfen als woordvoerder van de EOP Klazienaveen ook al tijdens de oplevering als verbeterpunten aangegeven. Intussen heeft hij ook al weer meerdere malen telefoontjes gepleegd. “Op een gegeven moment nemen ze zelfs niet meer op. De moed zakt je er van in de schoenen.”

vorstperiode

Woordvoerder René Nanninga van de gemeente Emmen laat weten dat de problematiek Brugstraat hun aandacht heeft. “We zijn van plan om extra putten te plaatsen. Ook worden er nog aanpassingen aan de weg gedaan. De werkzaamheden worden op zijn vroegst in maart uitgevoerd, er word gewacht tot de vorstperiode voorbij is.”

(Bron: EOP Klazienaveen/emmen.nu)

Lees ook:

Brugstraat officieel in gebruik genomen met planten laatste boom

error: De inhoud van deze website is beschermd !!