Brugstraat officieel in gebruik genomen met planten laatste boom

Vrijdagmiddag 15 december is de Brugstraat officieel in gebruik genomen. Wethouder van der Weide plantte symbolisch de laatste boom in de nog erg natte berm.

Na de start op maandag 1 mei en met een geplande einddatum van 1 december, is er door de aannemer aan de door de gemeente gestelde termijn redelijk goed voldaan.

Klachten bewoners

Aannemer Hoornstra is na een start op 1 mei dit jaar met een vertraging van ruim een week, hard aan de slag gegaan en het bedrijf heeft alles op alles gezet om de oplevering op tijd rond te kunnen krijgen. Een kleine tegenslag waren ook de tussentijdse niet geplande herstelwerkzaamheden, iets wat nog niet allemaal gereed is. Hieraan wordt de komende tijd nog de nodige aandacht besteed. Ook een aantal klachten van bewoners wordt nog nader onderzocht, zoals het water wat in de tuinen en opritten staan blijft.

frisse moderne uitstraling

Wethouder van der Weide gaf tijdens de opening aan: “Het is een prachtige straat met een frisse moderne uitstraling geworden die het bijna afgeronde nieuwbouwplan De Planeet verbindt met de al bestaande bebouwing.”

Het EOP was ook met o.a. Jan Gerfen vertegenwoordigd. Gerfen benadrukte dat er nog een aantal kleine puntjes waren waaraan nog wat aandacht besteed moest worden. Hierover wordt nog nader overleg gevoerd.

zeven maanden hard gewerkt

De afgelopen zeven maanden is in de Brugstraat gewerkt aan een gescheiden rioolstelsel (regen- en vuilwater), er is een voetpad aangelegd, nieuwe parkeerhavens, bomen geplant en de rijbaan is smaller gemaakt. Het asfalt is vervangen door klinkers. De nieuwe inrichting van de Brugstraat moet ervoor zorgen dat het doorgaande verkeer sneller gebruik gaat maken van een route via de Pollux en de Antares.Brugstraat oplevering, Jan Gerfen

Brugstraat oplevering
De boom stond nog iets scheef, maar “we houden rekening met de wind” werd er gezegd…

Nieuw straatwerk, nieuwe groenvoorziening met bomen en nieuwe straatlantaarnpalen. Een ervan is alweer kapot gereden aan het begin van de Brugstraat en ligt er nog wat verfomfaaid bij, helaas is er geen dader… Ook heeft de Brugstraat voldoende breedte met zijn 5 meter, want het is nu tenslotte een 30 km zone, iets om als verkeersdeelnemer goed rekening mee te gaan houden. “Geef elkaar de rust en de ruimte om elkaar te passeren” zegt Jan Gerfen. “De vernieuwde Brugstraat is ontworpen om de snelheid uit het verkeer te halen!”