Stichting De Mammoet in Erica zoekt bouwhulpen Paasvuur

Paasvuren zijn al eeuwenlang, in vooral het oostelijke deel van Nederland,  een traditie. Stichting De Mammoet ontsteekt op Eerste Paasdag voor de vijfde keer op rij het paasvuur in Erica.

Stichting De Mammoet

Voor alweer de vijfde keer op rij ontsteekt Stichting De Mammoet in Erica op Eerste Paasdag 1 april tegen 20.00 uur het paasvuur op Erica. Evenals vorig jaar gebeurt dit op het perceel landbouwgrond De Driehoekweide aan de Ensingwijk. Paasvuur Erica-2017Op de eerste paasdag gaan de initiatiefnemers vanaf ongeveer 19.00 uur traditiegetrouw de dorpsgang gaan maken. Tijdens de dorpsgang gaan de leden weer met de Mammoet door het dorp. Hierna gaat de Vuurdrager opnieuw het grote Paasvuur laten ontbranden.Paasvuur Erica-2017

aanleveren takken en snoeihout

Takken en snoeihout kunnen op de zaterdagen 10, 17 en 24 maart van 09.00 tot 15.00 uur op het terrein worden aangeleverd. De organisatie laat weten dat er geen bouwhout of grote boom-stobben worden aangenomen. Dit materiaal brengt voor de Stichting De Mammoet veel nawerk en veel extra onkosten met zich mee. Daarom worden deze materialen geweerd.

onkosten

Om de onkosten wat te kunnen dekken,  word er per aanhanger een kleine vergoeding gevraagd. Diegenen die een grotere hoeveelheid willen brengen worden verzocht vooraf even contact te zoeken met de organisatie voor het maken van een afspraak. Dit kan op één van onderstaande telefoonnummers:
06-36086754
06-11410518

jonge bouwhulpen gezocht

Op de (bouw)zaterdagen is hulp van harte welkom. De leden van de stichting De Mammoet zijn vooral op zoek naar vooral een aantal jongeren. Mede met hun hulp kan deze oude traditie bestaan blijven en in ere gehouden worden. Vorig jaar was het paasvuur van Erica het grootste in de Zuidoosthoek.

Lees ook:

Veel belangstelling voor Paasvuur Stichting De Mammoet in Erica

error: De inhoud van deze website is beschermd !!