Teveel in winkeltijdenwet geschrapt: Supermarkten mogen open op Eerste Kerstdag

De gemeente Emmen heeft iets te enthousiast in de winkeltijden geschrapt en nu mogen de supermarkten ook op de Eerste kerstdag de deuren open houden.

nieuwe regelgeving

Vorige week al heeft de gemeente Emmen alle supermarkten geïnformeerd per brief over de mogelijkheid om ook op de Eerste Kerstdag de deuren te openen. De raad heeft in oktober de nieuwe regelgeving betreffende de winkeltijden vastgelegd. Door een onbekende oorzaak is er echter verzuimd om hierover met supermarkten te communiceren, laat de gemeente in de brief weten. In de nieuwe regelgeving van 2017 mogen de supermarkten open van 9.00 uur tot en met 22.00 uur.

Ontheffing

Supermarktketen Jumbo heeft besloten gebruik te maken van deze mogelijkheid heeft de filiaalmanager laten weten. De Jumbo-keten heeft een aanvraag gedaan op ontheffing van de winkeltijdenwet en kreeg voor dit jaar al de ontheffing.

De supermarktketen Jumbo heeft zes winkels in de gemeente, waarvan er vier opengaan op Eerste Kerstdag. Het gaat om de Emmer vestigingen aan het Valkenveld, de Weerdingerstraat en de Houtweg en de vestiging in Klazienaveen.

De hierboven genoemde winkels zijn op 25 december open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Volgens de filiaalmanager is het geen goedkope dag om open te gaan en dat het moeilijk in te schatten is of klanten er veel gebruik van gaan maken, echter de mogelijkheid wordt wel geboden.

niet allemaal geopend

De filiaalmanager van de Albert Heijn laat weten dat de deuren op slot blijven op Eerste Kerstdag. Ook de Boni en de Aldi zijn gewoon dicht op Eerste Kerstdag.

Of het een grote drukte wordt op de Eerste Kerstdag is nog de vraag. De meeste klanten doen hun kerstinkopen in de dagen voor de feestdagen. Met de kerstdagen willen de meeste mensen gewoon samen met hun familie thuis zijn.

(Bron: emmen.nu)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!