Jans Jagt schrijft boek geschiedenis Drenthe Marathon Loopfestijn

De Klazienavener Jans Jagt is bezig met het schrijven van een boek over de geschiedenis van het Drenthe Marathon Loopfestijn.

In mei 2018 verschijnt het boek van Jans Jagt, waarin hij de 35-jarige geschiedenis van de Drenthe Marathon Loopfestijn beschrijft. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Drenthe.

betrokkenheid

Vanwege zijn 28-jarige betrokkenheid bij het evenement als PR functionaris en atletencoördinator, staan in het boek ook veel persoonlijke anekdotes. Zoals contacten met (buitenlandse) atleten, historische foto’s en feiten. Ook Klazienaveense atleten spelen een belangrijke rol in het succes van de Drenthe Marathon Loopfestijn. Een aantal (oud) atleten heeft een persoonlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het boek.

afscheid

In mei 2018 neemt Jans Jagt afscheid van het Drenthe Loopfestijn. Het marathon onderdeel van het Drenthe Loopfestijn behoort tot één van de oudste marathon evenementen in Nederland. De marathons van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn “leeftijdsgenoten”. Ook in Europa behoorde de marathon tot de top 50 oudste evenementen. Behoorde, want met ingang van 2018 is de marathon in Klazienaveen geschrapt van het programma.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!